Hlavní obsah

Sako na jaro: Zkuste se odvázat a vyberte vzorovaný kousek!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Sako patří tradičně k módním kouskům, který nosí ženy mnohdy s větší grácií než muži. A zvláště na jaře a v létě, kdy si můžete dovolit více vzorů a barev. Podívejte se na našich 10 favoritů pro letošní sezonu.

Článek

Ať už ho budete nosit jako kostýmek nebo jen tak k sukni, kalhotám či šortkám, vždy budete vypadat elegantně. Sako je totiž považováno za formálnější módní kousek, který vám dodá šmrnc i vážnost.

S nadcházející sezonou se nebojte zvolit odvážnější kousky se vzory a potisky. Dodají styl obyčejnému bílému tričku a džínám, jednobarevné sukni, ale i světlým kalhotám, které jsou v létě v kurzu. Vzorované sako lze obléci s kalhotami ve stejném designu jako kostýmek. Připravte se však na to, že se za vámi na ulici leckdo obdivně otočí. Nebojte se tedy poutat pozornost a vyberte si z naší dnešní inspirace.

Netradiční kostým

Pro odvážné ženy jsou určené vzorované netradiční kostýmky jako tento. Sako tvoří skvělý tandem s širokými zkrácenými nohavicemi culottes, které vypadají trochu jako sukně v midi délce. Samozřejmě oba kousky můžete nosit i zvlášť. Zbytek ouftitu však musí být jednobarevný. Ideální je bílý top či halenka.

Foto: Archiv firmy

Mango: sako s potiskem paisley 1599 Kč, kalhoty culottes 1299 Kč, žebrovaný top na ramínka 299 KčFoto: Archiv firmy

Výrazná kostka

Ranní pohled do skříně, co na sebe, bývá občas dost zoufalý. Přitom není jednodušší varianty, než sáhnout po džínách a bílém tričku. Tu však pozvedne elegantní rovně střižené sako. Tento typ oversized střihu ovšem sluší štíhlejším postavám. Celý outfit podtrhnou sandálky na podpatku či klasické lodičky do špičky.

Foto: Archiv firmy

H&M: oversized sako 899 Kč, žebrované bavlněné tričko 179 Kč, světlé džíny 599 KčFoto: Archiv firmy

S abstraktním vzorem

Velkou parádu ale můžete udělat i s elegantním, dobře vypasovaným kratším sakem. Jestli je to i váš šálek kávy, pak vsaďte na tento bílý model s abstraktním vzorem ve výrazné zelené barvě, který se zapíná na skrytý háček a podtrhne vaši ženskou siluetu. Určitě bude slušet mladým slečnám, ale i starším dámám. Sako zkombinujte s bílými nebo černými kalhotami.

Foto: Archiv firmy

Pietro Filipi: bavlněné sako 5990 Kč, kalhoty 1495 KčFoto: Archiv firmy

Se saténovou podšívkou

Sako s potiskem na tmavém podkladu se saténovou černou podšívkou unosíte přes den do práce k džínám. Chcete si ho vzít i na letní party?  Zvolte k němu černý krajkový top a úzkou minisukní.

Foto: Archiv firmy

Promod: sako s potiskem 1399 Kč, tílko 499 Kč, kalhoty z lyocellu 999 KčFoto: Archiv firmy

Pruhovaná varianta

Ideální kombinace v bílé a modré na léto bude slušet brunetkám i blondýnkám. Stačí zkombinovat trendy kalhoty střihu culottes s pleteným tílkem a doplnit vše lehkým bavlněným či lněným sakem s pruhy v námořnickém stylu.

Foto: Archiv firmy

Stradivarius: pruhované sako z viskózy a bavlny 699 Kč, kalhoty culottes 699 Kč, pletený top 349 KčFoto: Archiv firmy

Květinový blejzr

Bílé sako s originálním květinovým potiskem se bude hodit k bílým i modrým džínám, ale třeba i k červené plisované sukni. Ve stejném designu můžete zakoupit i kalhoty či sukni a další veselý kostýmek do práce se může směle zabydlet ve vaší skříni.

Foto: Archiv firmy

Mohito: jednořadý blejzr 1299 Kč, kalhoty cigaretového střihu 899 KčFoto: Archiv firmy

K sukni

Stylový blejzr k sukni volte vždy v kratším a vypasovaném střihu, který je nadčasový a bude slušet především ženám, které chtějí zvýraznit pas. Unosíte ho k sukním v užším pouzdrovém i širším áčkovém střihu.

Foto: Archiv firmy

Figl (prodává Botovo): blejzr 1269 Kč, sukně 1079 KčFoto: Archiv firmy

S kostkou vichy

Chcete být chic jako kdysi francouzská herečka Brigitte Bardot (85)? Tento kostičkovaný vzor zdobil její svatební šaty a stal se tak velmi populární. Kostým s vichy kostkou bude slušet i ženám se zaoblenějšími křivkami.

Foto: Archiv firmy

Mango Violeta: sako s kostkou vichy 2299 Kč, kalhoty k obleku 1599 Kč, tričko z organické bavlny 299 KčFoto: Archiv firmy

S retro puntíky

Tenhle retro styl s puntíky a cyklistickými kraťasy není sice pro každého, ale nám se jako mladistvá varianta pro odvážné líbí. Samozřejmě ho ale můžete kombinovat i s džíny či klasickými elegantními kalhotami. Navíc puntíky se s velkou vervou letos vrátily do módy, a tak si klidně nějaký ten kousek s romantickým vzorem pořiďte. Dvouřadé sako je určitě jednou z variant.

Foto: Archiv firmy

Mohito: dvouřadé sako 999 Kč, cyklistické kraťasy 299 KčFoto: Archiv firmy

Rozkvetlá zahrada

Nakonec jsme zařadili asi nejodvážnější kousek, ve kterém vás na ulici rozhodně nikdo nepřehlédne. Divoký florální potisk si můžete dopřát nejen na saku, ale i na kalhotách. Seženete zvlášť, nebo v tandemu jako kostýmek.

Foto: Archiv firmy

Reserved: bavlněné sako 1799 Kč, kalhoty 899 KčFoto: Archiv firmy

Nemusíte se bát nyní sáhnout ani po vzorovaných sukních!

Reklama

Načítám