Hlavní obsah

Klasika, která vám nesmí chybět v šatníku? Módní černé sako!

Foto: Orsay

Foto: Orsay

Módní kousek, bez kterého se neobejde šatník žádné ženy? Jednoznačně černé sako. Podívejte se na jeho moderní podobu podle současných trendů.

Článek

Můžete ho nosit celoročně a kombinovat prakticky s čímkoli – od džínů a elegantních kalhot až po sukně a kraťasy. Hodí se vždycky, když nevíte, co na sebe. Představujeme vám jeden z nejuniverzálnějších kousků dámského šatníku, kterým je klasické černé sako. I ono je však každoročně ovlivněno řadou aktuálních módních trendů, jaké jsou ty letošní?

Letos patří k novinkám kratší saka do pasu nazývaná crop blazer, ale i modely s rozparky na rukávech a s nařasenými rukávy. Jde o netradiční detaily, které mohou lichotit vaší postavě. Stačí si vybrat správný střih. Zabrousili jsme také do plus size kolekcí.

Ve zkrácené délce

Crop blazer neboli zkrácené sako se nechalo inspirovat módní délkou do pasu, která je nyní in. Topy a halenky, které si pod něj obléknete, můžete nosit zastrčené elegantně dovnitř, nebo je nechat rebelsky vykukovat.

Foto: Archiv firmy

Mango, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Vlněný model

Pokud si potrpíte na kvalitní materiály, vsaďte na vlněné dvouřadé sako s lesklými knoflíky, které se bude hodit k úzkým džínám, ale i přes dlouhé šaty.

Foto: Archiv firmy

Massimo Dutti, 4595 KčFoto: Archiv firmy

S rozparky na rukávech

Stylové, trochu delší sako z vlněné tkaniny se pyšní úzkým fazónovým límcem a dlouhým rukávem s efektním hlubokým rozparkem. Ty jsou ostatně nyní v módě také na přední straně nohavic u elegantních kalhot.

Foto: Archiv firmy

H&M, 4499 KčFoto: Archiv firmy

Smokingové sako

Sako s klopami do špičky a kapsami se saténovými lemy bude skvělou volbou na společenské večírky. Můžete si k němu pořídit i smokingové kalhoty se saténovým lampasem za 799 Kč.

Foto: Archiv firmy

Zara, 1599 KčFoto: Archiv firmy

S nařasenými rukávy

Máte užší ramena, která potřebují přidat na objemu? Využijte hlavní trend sezony, kterým jsou nadýchané balonové rukávky. Můžete je najít nejen na halenkách a topech, ale právě i na saku.

Foto: Archiv firmy

Orsay, 999 KčFoto: Archiv firmy

Kožený look

Kůže a koženka jsou perfektním materiálem pro zimní období a dodají vám šmrnc. Nemusíte vždy sáhnout jen po sukni či šatech, ale dejte šanci dobře padnoucímu blejzru.

Foto: Archiv firmy

Forever New (prodává Zalando), 2520 KčFoto: Archiv firmy

S vázačkou

Oblekové sako v prodloužené délce s páskem je ideálním kouskem pro ženy s větší konfekční velikostí. Dokonale totiž podtrhne ženskou siluetu a hravě schová trochu větší boky.

Foto: Archiv firmy

Violeta by Mango, 1999 KčFoto: Archiv firmy

S ozdobným zapínáním

Už nemusíte nosit jen sako na knoflíky. Vybrali jsme pro vás i model z plus size kolekce, který má projmutý přiléhavý střih a je oživený zajímavým a originálním detailem v podobě řetízku s perleťovými korálky.

Foto: Archiv firmy

H&M+, 999 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata: