Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro vlákninové začátečníky, kteří se chtějí vyhnout šoku z náhlé nadměrné dávky (v tomto případě opravdu platí, že nic se nemá přehánět), je ideální salát s červenou čočkou. Zkuste ho!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 250 g polníčku
  • 250 g listového salátu
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 ks žluté papriky
  • 100 g červené čočky
Zálivka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Čočku propláchněte a uvařte, mělo by jí stačit 12 až 15 minut, aby se nerozvařila (držte se instrukcí na obalu). Poté ji propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout.

02.

Salát a polníček natrhejte a přidejte na kostičky pokrájenou papriku i jarní cibulku.

03.

Všechny suroviny na zálivku promíchejte v mističce. Pak už jen spojte zálivku, zeleninu a čočku, promíchejte a podávejte.

Z červené čočky vyzkoušejte i polévku, nebudete litovat.

Reklama

Související témata:

Načítám