Hlavní obsah
Foto: DronG, Shutterstock.com

Foto: DronG, Shutterstock.com

Tenhle salát je díky kombinaci chutí jednoduchou, ale geniální lahůdkou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks hrušek
  • 1 hrst čekanky
  • 1 hrst polníčku
  • 5 kuliček hroznového vína
  • 5 ks vlašských ořechů
    8
  • 50 g gorgonzoly
    7
Zálivka
  • 1 lžíce červeného vína
    12
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
    12
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čekanku a polníček smíchejte a naklaďte na talíř. Hrušky omyjte, vyřízněte jadérka a nakrájejte na plátky. Kuličky hroznového vína můžete, ale nemusíte, rozkrojit na půlky. Na čekanku s polníčkem umístěte hroznové víno, hrušku, kousky gorgonzoly (jako levnější variantu můžete použít i nivu) a vlašské ořechy. 

02.

Zálivku vytvoříte smícháním všech surovin. Vše pak zalijte vinným dresinkem. Pepř dávejte dle chuti na závěr. 

Znáte také nějaký dobrý podzimní salát? Napište nám recept!

Načítám