Hlavní obsah
3,0
(132)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Aktualizováno

Meloun, salát a okurka, to jsou perfektní osvěžující potraviny. Když je nakombinujete dohromady a přidáte jetě pár drobností, dostanete parádní salát, který budete jíst klidně celé léto. Víte, jaká zálivka mu dodá šmrnc?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 120 g hlávkového salátu
  • 80 g salátové okurky
  • 200 g melounu
  • 1/2 ks avokáda
  • 120 g mini mozzarelly
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 2 snítky čerstvé bazalky
Dresink
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

01.

Opraný a osušený salát natrhejte na menší kusy. Skvěle hodí například odrůdy dubáček, salanova crispy nebo lollo rosso.

02.

Okurku nakrájejte na tenká kolečka. Meloun a avokádo rozkrájejte na menší kusy. Mini mozzarellu překrojte napůl. Bylinky nasekejte najemno. Vše přendejte do větší mísy.

03.

Z oleje, citronové šťávy, javorového sirupu, špetky soli a pepře vyšlehejte dresink a zlehka vmíchejte do salátu. Pokud servírujete salát například při grilování, můžete dresink umístit stranou, aby si každý ochutil salát těsně před servírováním. Zabráníte tak rychlému ovadnutí.

Foto: Martina Lancingerová

Salát s melounem je skvělý jako příloha i jako samostatný chodFoto: Martina Lancingerová

Hledáte inspiraci pro další osvěžující saláty? Pochutnejte si například na salátu s grilovanou paprikou anebo salátu s mozzarellou, jahodami a špenátem.

Reklama

Načítám