Hlavní obsah
3,6
(40)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Grilovací sezona je v plném proudu. Odlehčete pro jednou své grilovací menu tímto vynikajícím salátem, v němž hraje hlavní roli paprika.

15 min.
Příprava
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na salát
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hlávky salát lollo rosso
  • 1 salátová okurka
  • 4 lžíce řeckých černých oliv kalamata
  • 50 g sýru feta
Na dresink
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1/2 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
Článek

Postup

01.

Papriku rozkrájejte na proužky a promíchejte v míse se lžící oleje a špetkou soli. Přendejte na rozpálený gril a opékejte, dokud nezměkne.

02.

Salát propláchněte a osušte papírovou utěrkou. Místo lollo rosso můžete použít i saláty salanova nebo crispy. Okurku nakrájejte na slabá kolečka.

03.

Ingredience na dresink (olivový olej, balzamikový ocet, javorový sirup, římský kmín, najemno pokrájený tymián, prolisovaný česnek a sůl) prošlehejte v misce.

04.

Na talíře rozprostřete salát, okurku a ogrilované papriky. Posypejte rozdrobeným sýrem a olivami. Nakonec pokapejte dresinkem a podávejte.

Foto: Martina Lancingerová

Na salátu si pochutnají nejen vegetariániFoto: Martina Lancingerová

Jste milovníci křupavých letních salátů? Pak nepřehlédněte recept na rajčatový salát panzanella nebo cuketový salát s mátou a pecorinem.

Reklama