Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Víte, že masové kuličky se dají připravit i na jiný způsob než se špagetami a nebo po švédsku s bramborovou kaší? Přidejte do kuliček rozmarýn a se salátem vám vytvoří dokonalý lehký oběd.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 6 ks ředkviček
  • 1 hrst hrachových lusků
  • 1 špetka pepře
  • 250 g mixu listových salátů
  • 1 trochu soli
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 200 g mletého masa
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 8 ks sušených rajčat v oleji
Článek

Postup

01.

Do směsi mletého masa přimíchejte sůl, pepř a na kousky pokrájená nakládaná rajčátka i rozmarýn. Pokud bude základ příliš vlhký, můžete dosypat strouhanku.

02.

Z masové hmoty vlhkýma rukama válejte kuličky, které klaďte do pekáčku. Zatímco budete asi dvacet minut kuličky péct v troubě při 180 stupních Celsia, můžete připravit salát.

03.

Polníček, rukolu i lolo rossa omyjte studenou vodou, přikrájejte k nim cherry rajčátka i očištěné ředkvičky. Dolaďte kuličkami čerstvého hrášku. Na lůžko salátů pak už jen vsaďte rozmarýnové masové kuličky, doplňte smetanou nebo extra panenským olivovým olejem, a máte hotovou dobrou lehkou večeři!

Pokud zrovna neholdujete mletému masu, vyzkoušejte salát s krůtími kuličkami.

Související témata:

Načítám