Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Lilek nebo-li baklažán nejezte nikdy syrový, vždy ho tepelně upravte, i do salátu. Povařte ho nebo pro lepší chuť upečte.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks lilku
  • 2 ks červené papriky
  • 1 ks salátové okurky
  • 1,5 lžičky soli
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Lilky překrájejte na menší kousky a asi deset minut povařte v osolené vodě. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, červenou papriku a okurku na kostičky. 

02.

V hlubší míse smíchejte vychladlý lilek, cibuli, papriku a okurku se zálivkou, kterou jste si připravili z oleje, octa, cukru, hořčice, utřeného česneku a soli.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie683,02 kJ
Bílkoviny2,58 g
Tuky9,49 g
Sacharidy17,18 g
Sůl1,6 g
SAFA1,44 g
Vláknina4,95 g
Cukry9,99 g

Načítám