Hlavní obsah

Salma Hayek miluje jídlo, přesto netloustne. Jak to dělá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salma Hayek právě oslavila 52 let, přitom stále platí za jednu z největších sexbomb v Hollywoodu. Co dělá, že vypadá tak mladě a krásně? Známe pár jejích fíglů!

Článek

Díky svému jižanskému půvabu se Salma Hayek (52) stala snem mnoha mužů devadesátých let. A za jednu z nejvíc sexy hereček platí i čtvrt století poté! Přitom není žádný modelkovský typ. Slavná padesátnice měří pouhých 157 centimetrů a její postava připomíná spíše přesýpací hodiny než dlouhou čáru. Její štíhlý pas, bujný dekolt, sexy boky, ale také smyslné rty, plné tváře a hustá hříva Salmě zajistily neutuchající slávu.

Teď by vás ale jistě zajímalo, jak si tyhle přednosti Salma Hayek udržuje i po padesátce! Tohle na sebe prozradila...

Salma miluje jídlo a červené víno

„Každý má nějaké svoje slabosti a já nemůžu zapírat, že tou mojí je jídlo,“ říká mexická herečka, která nyní žije ve Francii, a pokračuje: „Když jste člověk, který zbožňuje jídlo a červené víno, jste tu na dobrém i špatném místě zároveň.“

Ani jedné ze svých slabostí se Salma nikdy nevzdala, ani vzdávat nehodlá. Stejně tak říká, že nikdy nedržela dietu a také je to jedna z věcí, kterou ani do budoucna neplánuje.

Foto: Denis Makarenko, Shutterstock.com

Není žádná modelka. Měří jen 157 centimetrů a její postava nemá tvar čáry, ale přesýpacích hodinFoto: Denis Makarenko, Shutterstock.com

Pravidlo alarmujícího čísla

Možná už jste se nadechovali se soudem, že u Salmy jsou to prostě geny a nic jiného. Ale ne, ani tahle sexbomba to nemá zadarmo! Ač jistě může genům za mnohé děkovat, už prý po třicítce zaznamenala, že si nemůže dovolit všechno.

Salma jako jedna z mála hvězd přiznává, že se každý den váží. Vždy a všude. Dokonce i na dovolené. Má pak pravidlo alarmujícího čísla. Jakmile se její váha přehoupne přes ono číslo, ví, že musí ubrat v jídle. Její ideální váhou je 54 kg. Když nabere tři kila navíc, už to na sobě vzhledem k nízkému vzrůstu cítí a snaží se na tom pracovat.

Foto: Profimedia.cz

Vlastně není vůbec trendy. A to je na ní nejpřitažlivějšíFoto: Profimedia.cz

Nezačne však držet dietu! Jednoduše si trochu ubere z talíře. Zařadí víc zeleninových jídel, omezí večeře a obědy o více chodech a také vsadí na zeleninová smoothie. Ta ji zasytí, pročistí a dodají cenné antioxidanty, díky kterým se cítí svěží. Moc dobře ví, že právě antioxidanty, které se nachází hlavně v ovoci a zelenině, zajistí i mladě vypadající pleť.

Foto: Profimedia.cz

Postavička jako lusk i po padesátce? „Bez pravidelného posilování bych neměla šanci,“ říká Salma Hayek. Cvičí 30 minut pětkrát týdněFoto: Profimedia.cz

Do cvičení dává všechno

Zatímco s jídlem Salma občas bojuje, na cvičení si dává záležet. „Pevné tělo se po padesátce neudržuje snadno. Bez pravidelného posilování bych myslím neměla šanci,“ říká herečka.

Cvičí obvykle jen 30 minut denně, ale pětkrát až sedmkrát do týdne. Záměrně volí krátké, za to intenzivní tréninky ve stylu HIIT. Její osobní trenérka jí do cvičení zařazuje prvky z fitboxu, klasického silového tréninku s těžkými činkami, pilates, ale i z míčové sporty. Za nejefektivnější cviky pak Salma označuje pánské kliky, plank neboli prkno a dřepy s výskokem. Ty do svých tréninků zařazuje pravidelně.

Jaký film se Salmou Hayek máte nejraději?

Reklama

Načítám