Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Játra na grilu jsou oblíbené mezi muži i ženami, tak proč je nedat i na nějaký ten špíz? Uvidíte, že nebudete litovat.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 ks cibule
  • 3 ks rajčat
  • 4 ks kyselých okurek
  • 3 lžíce oleje
  • 250 g vepřové panenky
  • 250 g vepřových jater
  • 1 lžička grilovacího koření
Článek

Postup

01.

Panenku a játra nakrájejte na menší kousky, slaninu na plátky. Vše opepřete a nechte chvilku odležet. Mezitím si oloupejte cibuli, kterou pokrájejte na kolečka, stejně jako rajčata i okurky. Dle vlastní fantazie pak vše střídavě napichujte na grilovací jehly a nakonec špízy potřete olejem. Přibližně osm minut je pak za občasného otočení grilujte a mezitím potírejte olejem, který jste si smíchali se lžičkou koření na šašlik. Nakonec osolíme.

Související témata:

Načítám