Hlavní obsah

Sdílíme auta, lednice, i milence. Je sexsharing i pro vás?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moderní doba nabízí mnoho výdobytků a vychytávek, ne všechny však potřebujete vlastnit a máte na ně prostor. I proto se ve velkém rozvinul trend sdílení. Sdílíte auta, byty i přebytky z kuchyně, sdílet ale můžete dokonce i partnera.

Článek

Říká se, že člověk se má vyřádit, dokud je mladý, a v milostné oblasti to platí dvojnásob. Pokud dnes chcete nasbírat pestré milostné zkušenosti, začněte klidně v pohodlí z domova s mobilem v ruce. Najdete v něm bohatý katalog potenciálních partnerů, kteří hodlají večer strávit v podobném duchu, jako toužíte vy.

Kadeřnici byste doporučily. A milence?

Díky internetu a sociálním sítím jste si blíž a můžete vyřešit nejednu potíž. Potřebujete přespat v cizím městě? Půjčit si vrtačku? Nechat se dovézt na víkend na hory? Zbavit se pár porcí guláše, protože vám v kuchyni ujela ruka? Podobné služby se stále častěji nabízí na internetu, sociálních sítích i ve specializovaných aplikacích. A spolu s nimi i doporučení a hodnocení těch, kteří ve „směnném obchodě“ obstáli.

Tento trend překvapivě proniká i do nejintimnějších sfér. Možná za to mohou i randicí aplikace, které se snaží jít uživatelům co nejvíce na ruku a dodají vám přesně to, co hledáte. Začalo to geolokačními aplikacemi typu Tinder, Happn či Pinkilin, které vám najdou protějšky jen ve vzdálenosti, kterou si samy určíte. Můžete tak hledat pouze ve svém městě, nebo dokonce baru, kde jste zrovna na lovu.

Chcete víc? Co třeba předvýběr mužů, kteří skutečně stojí za to? Nemusíte si je nechat schválit kamarádkami, ale i dalšími „uživateli“, kteří již jejich kvality ocenili před vámi. Třeba na seznamce Beautiful People najdete jen takové, které ostatní uživatelé odhlasovali jako dostatečně atraktivní. Aplikace Hinge se zas propojí s vaším Facebookem a vygeneruje ze společných známých a mezi přáteli přátel ty, kteří by vás mohli zajímat.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Už vás to doma nebaví? Sociální sítě umožňují dostatek příležitostí k nezávaznému sexuFoto: fizkes, Shutterstock.com

Zboží z druhé ruky

Lovit na seznamovacích aplikacích je snadné a zábavné, pokud se smíříte s tím, že ne každý tam hledá lásku na celý život. Neruší-li vás vědomí, že dotyčný spal včera s jinou a zítra mu zas postelí projde další, může být klidně na dnešní večer váš. A pokud byl dobrý, můžete ho vyslat vstříc jeho dalším vztahovým a milostným dobrodružstvím s patřičným počtem hvězdiček.

Skutečně, stejně jako hodnotíte kvalitu restaurace nebo hotelu, můžete oznámkovat i lidi, které potkáváte. Umožňuje to třeba další aplikace s prostým názvem Peeple. Nevěnuje se jen sexu, pomáhá lidem budovat jejich reputaci: osobní, pracovní, ale i vztahovou.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Mít milence už dnes není často ani nic tajného. Je dost párů, které si vzájemně poskytují sexuální svoboduFoto: fizkes, Shutterstock.com

Zatloukat, zatloukat, zatloukat

60. léta přinesla éru volné lásky, velkou volnost můžete prožít i nyní – minimálně v tom, moci o svých zážitcích svobodně mluvit a za divoké sexuální poznávání se nestydět. „Ženy jsou v mnohých kulturách učeny o svém sexuálním životě spíše mlčet. Rozmluva o sexu s kamarádkami tak pro ženy představuje způsob, jak se dostat k informacím a radám lidskou cestou, jak bojovat se svou ostýchavostí a jak se zbavit zkreslených představ,“ komentuje Adam Durčák, odborník na sexualitu z Ruzovyslon.

Nejvíce to dle očekávání platí pro mladé a svobodné – například více než třetina uživatel Tinderu je mladší 25 let. Užít si ale chtějí i starší ročníky a rovněž lidé, kteří žijí v oficiálním svazku. Nevěrných je statisticky u nás stále asi 66 procent mužů a 46 procent žen. Výzkum provedený na univerzitě v Indianě odhalil, že ženy podvádějí méně pouze proto, že mají k nevěře méně příležitostí. A právě to nástup internetu a snadného seznamování dost změnil.

Proč si odskočit jinam?

Ženy se k nevěře uchylují především kvůli pocitu nedocenění a nespokojenosti ve stávajícím vztahu, zatímco hlavním důvodem nevěry u mužů je prostě sexuální vzrušení. „Užívat si mileneckého sexu a oddělit sex od citů se daří i ženám, spíše ale těm zkušeným,“ komentuje vztahová koučka Libuše Konopová.

Žijeme ve zkažené době?

Ženy se mezi sebou rády svěřují: pochlubíte se jistě skvělou pracovní příležitostí, novou kabelkou, tak proč ne i peprným zážitkem s novým zajíčkem. A pokud vás omrzel, ale máte pocit, že s některou z vašich kamarádek by si rozuměl lépe, proč je nedat dohromady? Stačí je propojit na Facebooku nebo té správné seznamovací aplikaci.

Vadilo by vám se o partnera dělit?

Reklama

Načítám