Hlavní obsah

Šedá je nuda? Omyl! V tomto bytě vás okouzlí na první pohled

Foto: Robert Žákovič

Foto: Robert Žákovič

Reklama

Aktualizováno

Po koupi 70metrového bytu s výhledem do zeleně si mladý pár přál splnit svůj sen o dokonalém bydlení. Oslovil profesionály a společně vytvořili nadčasový interiér v odstínech šedi, který vám učaruje.

Článek

Ihned po koupi vysněného bytu oslovili čerství majitelé studio Martina Design – vybrali si ho na základě doporučení přátel. „Pro náš společný začátek to byl ideální stav, jelikož jsme mohli udělat některé změny, které by v pozdější fázi nebyly možné,” říká designérka Martina Pištěláková.

Jasná představa a hladký průběh spolupráce

„Klienti měli vcelku jasnou představu o stylu, v kterém byt chtěli zařídit. Nám se tato idea velmi líbila a moc jsme se na výsledek těšili. Vyloženě jsme si s nimi sedli vkusem i názory, a proto jsme byli po celou dobu spolupráce fajn tým,“ popisuje souznění s klienty designérka.

Foto: Robert Žákovič

Sestava závěsných svítidel Caravaggio z portfolia dánské designérky Cecilie Manz svým asymetrickým seskupením prostor osvěžilaFoto: Robert Žákovič

Barevné a materiálové schéma

Barevné a materiálové schéma bylo od počátku projektu jednoznačné – kombinace bílé, šedé, antracitové a výraznější textury dubové dřeviny nadchla jak majitele, tak autorky.

Napojení stolu na kuchyňský ostrůvek

Dispozice místností nebyla od developera navržena ideálně: v obývacím pokoji nebylo možné pohodlně umístit stůl pro čtyřčlennou rodinu. Vhodným řešením se ukázalo napojení stolu na kuchyňský ostrůvek – je zároveň další pracovní plochou.

Foto: Robert Žákovič

Na míru řešený závěsný televizní stolek prostor opticky odlehčujeFoto: Robert Žákovič

Osvětlení jako dominanta prostoru

„Jídelní stůl jsme do prostoru začlenili tak, že se spolu s výrazným osvětlením stal dominantou a hlavním středobodem celého obytného prostoru,“ říká designérka Martina Pištěláková.

Atypické police a rampové osvětlení

Interiér ozvláštňují zavěšené police na kovové konstrukci a rampové osvětlení, které díky polohovatelným koncovým prvkům osvětluje zamýšlené detaily a zároveň slouží jako rozptýlené centrální osvětlení.

Foto: Robert Žákovič

Ikonické židle Vitra DSR s kovovou podnoží od amerických designérů Charlese a Raye Eamesových také interiér odlehčujíFoto: Robert Žákovič

Maximální využití prostoru i komfort

Při řešení ložnice narazily autorky realizace na oříšek v podobě nešťastného dispozičního řešení, které mělo za následek nedostatek prostoru v okolí postele a minimální velikost šatní skříně. Tento problém se jim podařilo zdárně vyřešit otočením pozice nábytku, čímž docílily maximálního využití prostoru.

Účelná koupelna

Vhodným zásahem ze strany investorů byl požadavek na umístění sprchového koutu do koupelny, kde byla navržena pouze vana. I přes tuto úpravu se do koupelny pohodlně vešlo vše potřebné.

Vizitka studia

Pražské architektonické studio Martina Design v čele s designérkou Martinou Pištělákovou působí v oblasti interiérů již od roku 2012. Zaměřuje se na komplexní návrhy rezidenčních i komerčních interiérů, a to včetně konzultací. Má za sebou řadu úspěšných realizací, které vynikají kvalitou návrhu i zpracováním.

Jak se vám líbí interiér v odstínech šedi?

Reklama

Související témata:

Načítám