Článek
Postup
01.
Strojky jsou dnes tak jemné, že maso není potřeba ani škrábat, takže hovězí maso namelte najemno na masovém strojku. Vložte je do mísy a vidličkou je promíchejte.

Foto: Petr Makovička
02.
Pak si připravte dresink – jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady, až z nich vznikne jedna hladká omáčka.
03.
Postupně do masa přimíchejte nasekané kapary, cornichonky, šalotku, petržel a trochu dresinku. Množství jednotlivých dochucovadel ve finále záleží nejvíc na vás, každý ho má přece jen rád trochu jinak.

Foto: Petr Makovička
04.
Úplně na závěr vmíchejte i nalámané hoblinky parmezánu a olivový olej, dochuťte solí a pepřem a tatarák dejte odležet do lednice.
06.
Tatarák formičkou vytvarujte do úhledného válečku a servírujte jej s osmaženými hranolky a salátem. Pokud chcete dresink podávat takhle krásně ve skořápce od vajíčka, je potřeba ji nejdřív asi 15 minut péct v troubě předehřáté na 150 stupňů – aby se na ní zničily všechny bakterie.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička