Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Tenhle tatarák je nejen lahodný, ale navíc krásně lehký, takže se jej nemusíte bát ani v horkých letních dnech!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g hovězího masa
  • 50 g kaparů
  • 50 g kyselých okurek
    10
    12
  • 2 ks šalotky
  • 1 hrst listové petržele
  • 50 g parmazánu
    7
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Dresink
  • 4 lžíce majonézy
    3
  • 1/2 lžičky tabaska
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Strojky jsou dnes tak jemné, že maso není potřeba ani škrábat, takže hovězí maso namelte najemno na masovém strojku. Vložte je do mísy a vidličkou je promíchejte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Pak si připravte dresink – jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady, až z nich vznikne jedna hladká omáčka.

03.

Postupně do masa přimíchejte nasekané kapary, cornichonky, šalotku, petržel a trochu dresinku. Množství jednotlivých dochucovadel ve finále záleží nejvíc na vás, každý ho má přece jen rád trochu jinak.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Úplně na závěr vmíchejte i nalámané hoblinky parmezánu a olivový olej, dochuťte solí a pepřem a tatarák dejte odležet do lednice.

06.

Tatarák formičkou vytvarujte do úhledného válečku a servírujte jej s osmaženými hranolky a salátem. Pokud chcete dresink podávat takhle krásně ve skořápce od vajíčka, je potřeba ji nejdřív asi 15 minut péct v troubě předehřáté na 150 stupňů – aby se na ní zničily všechny bakterie.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Související témata:

Načítám