Hlavní obsah
3,7
(11)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dneska bude „sekačka“! A ne jen tak ledajaká! Připravili jsme pro vás variantu s vařenými vejci. Tak neváhejte a dejte se do vaření, je vynikající!

15 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks vejce
  • 600 g mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 ks rohlíku
  • 200 ml mléka
  • 3 ks vejce
Článek

Postup

01.

Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, v míse je přelijte mlékem a chvíli nechte tekutinu vsáknout.

02.

Mleté maso smíchejte s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Dochuťte kořením a nakonec vmíchejte i namočené kostičky z rohlíků. Rukama propracujte hmotu, která drží při sobě (pokud bude příliš řídká, pomožte si strouhankou).

03.

Když budete hotovi, navlhčete pracovní desku vodou, masovou směs na ni rozložte a podélně na ni položte uvařená a oloupaná vejce. Ta do ní zabalte a sekanou dlaněmi „uhňácejte“ tak, že v ní nezůstanou vzduchové bublinky. Sekanou svrchu potřete vodou, položte ji do pekáčku a podlijte ji vodou do výšky jednoho centimetru.

04.

Pečte při 180 stupních Celsia 70 minut. Poté teplotu zvyšte na 200 stupňů a nechte 10 minut tvořit kůrčičku. Podávejte s pečenými bramborami, kaší či chlebem.

Máte rádi dary lesa? Tak zkuste recept na šťavnatou sekanou s houbami.

Reklama

Související témata:

Načítám