Hlavní obsah

Šťavnatá sekaná s houbami

Hodnocení:
(33)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
nízká

Není nad poctivou domácí sekanou, a ještě lepší je, když ji uděláte s houbami! Tahle sekaná je vážně vychytaná, a až ji ochutnáte, už nebudete chtít jinou!

Ingredience pro:
6 porcí
Sekaná
  • 600 g vepřového mletého masa
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 rohlík
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g sušených hub
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • majoránka
  • sůl
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Rohlík nebo housku namočte do studené vody a houby taktéž zalijte vodou, aby se nasákly. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na troše rostlinného (ideálně řepkového) oleje. K cibuli přidejte namočené, slité a vymačkané houby a krátce vše poduste.

Krok 2: V míse zatím smíchejte oba druhy masa, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Namočenou housku natrhejte na kousky, vymačkejte od nadbytečné vody a přidejte spolu s cibulkou a houbami k masu.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: Masové „těsto“ rozdělte na poloviny a z každé z nich vytvarujte typickou šišku sekané. S těstem si v rukách důkladně pohrajte a proplácejte ho ze všech stran, abyste z něj dostali všechen nadbytečný vzduch a sekaná držela hezky pohromadě. Hotovou sekanou uložte do pekáčku vytřeného trochou oleje a dejte péct na 200 stupňů na 30 minut, pak teplotu stáhněte na 160 stupňů a dopečte ještě asi 20 minut. Před koncem pečení ji můžete podlít trošičkou vody. Hotová sekaná je krásně šťavnatá a skvěle se krájí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama