Hlavní obsah

Sekaná se sušenými rajčaty

Hodnocení:
(28)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

V případě sekané se vyplatí trochu experimentovat. Co dnes zkusit kombinaci mletého masa, bylinek a sušených rajčat? A pro zahuštění přidáme trochu ovesných vloček.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Sušená rajčata nakrájejte na proužky. Stroužky česneku a cibuli  nasekejte nahrubo. Oberte lístky rozmarýnu a vejce rozšlehejte v hrnečku.

Krok 2: Do mísy dejte maso, přidejte asi lžičku soli, trochu pepře a pak nalejte na směs vejce, přihoďte cibuli s česnekem, rajčata, ovesné vločky a lístky rozmarýnu. Vše důkladně propracujte. 

Krok 3: Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte a urovnejte. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba hodinku. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.

Z mletého masa můžete ještě zkusit cuketové ragú s mletým masem nebo masové taštičky, vhodné jako pohoštění pro návštěvu typu přepadovka. 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama