Hlavní obsah

Mleté maso v křupavém kabátku. To jsou masové taštičky, které musíte ochutnat!

Foto: Marcel Rozhoň

V kombinaci se zeleninovým salátem máte na stole chutnou večeřiFoto: Marcel Rozhoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduché těsto je hotové během chvilky. Mezitím vám v hrnci probublává náplň. Masové taštičky vypadají luxusně a jsou hotové během chvilky!

Článek

Mleté maso je tak univerzální surovina, že nikdy nemusíte složitě vymýšlet, co z něho připravíte. Základ je mít kvalitní materiál. V praxi je tedy ideální nechat si u řezníka namlít vybraný kousek masa. Pokud vybíráte v samoobsluze balíček masa ve vaničce, pozorně čtěte etikety, ať přijdete domů opravdu s výrobkem ze stoprocentního masa.

Plněné masové taštičky

Na 10 kousků budete potřebovat: 180 g hladké mouky, 80 g hery, 70 g řeckého bílého jogurtu, 1 lžičku soli, vejce na potření, kmín na posypání, na náplň: 300 g mletého hovězího masa, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžičku rajského protlaku, 1 malou mrkev, 2 rajčata, špetku mletého muškátového oříšku, špetku mleté skořice, sůl, pepř, 200 ml hovězího vývaru, olej na smažení

Postup: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou mrkev. Krátce ještě opečte, přidejte maso a orestujte ho dohněda. Vmíchejte protlak, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř, muškátový oříšek i skořici. Důkladně promíchejte, zalejte vývarem a pod pokličkou duste asi 20 minut.

Mezitím připravte těsto. Do mísy prosejte mouku smíchanou se solí. Přidejte nakrájenou heru a jogurt. Vypracujte hladké těsto, které nechte chvilku odpočinout. Pak ho vyválejte a pomocí většího hrnečku z něho vykrajujte kolečka. Na každé dejte trochu vychladlé náplně. Pak je přehněte a okraje k sobě pevně přimáčkněte. Taštičky poskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a pečte je 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Taštičky chutnají skvěle i v pikantní verzi, stačí přidat do směsi jednu nasekanou chilli papričku.

Mleté maso nikdy nezklame. Je tolik možností, jak ho připravit! Už jste někdy vyzkoušeli plněná rajčata nebo kombinaci mletého s balkánským sýrem? Nebo vsaďte na masové kuličky!

Pečete slané koláče? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

Načítám