Hlavní obsah

Sex a menstruace? Ano!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sex některým ženám ulevý od bolestíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Sex a menstruace - že nejde dohromady? Omyl! Poodkryjeme vám toto tabu a podíváme se na milování a menstruaci trochu jinak. Poznáte, že vaše dny nemusíte prožít jen v bolestech, ale naopak je příjemně strávit s partnerem.

Článek

Nechci sex, mám to! Tuto větu možná každá z nás alespoň jednou ve svém životě vyslovila. A není se čemu divit! Vždyť při našich dnech jsme vnímavější než kdy jindy. Většina žen si stěžuje, že jsou více unavené a podrážděné, ale také v těle se toho hodně děje - pohlavní orgány jsou během menstruace více prokrveny a tím jsou citlivější na dotek. Přesto mnoho žen právě v období menstruace touží více po sexu. Nicméně také existují ženy, které nemají v tomto čase na milování ani pomyšlení. Do které skupiny patříte vy?

„Červený" sex neškodí

Většina odborníků se tomuto tématu vyhýbá, přitom víme, že nejen manželské páry provozují sex i při menstruaci. Dle lékařů jsou vnitřní rodila žen snadněji zranitelná infekcemi, samočisticí schopnost pochvy je snížena, děložní sliznice potrhaná a děložní hrdlo není uzavřené hlenovou zátkou. A tak jejich závěr je, že pohlavní styk při menstruaci je nepřípustný. Jenže z ryze biologického hlediska není sex mezi zdravými partnery v době menstruace ničím škodlivý..., ale...

Nevšední sex při našich dnech

... můžeme mít zábrany. A to jak partner, tak i partnerka. V tomto případě druhého do ničeho nenuťte, třeba navrhněte jinou sexuální praktiku. Určitě bychom ale chtěli zmínit, že některé ženy, které měly styk v době menstruace, říkají, že intenzivní prožitek orgasmu jim odstranil křeče v malé pánvi a křížové bolesti spojené s menses. Kromě toho poskytuje menstruační krev údajně také dobrou službu mužům, neboť prý mužské penisy vyživuje a posiluje.

A navíc, pohlavní styk při menstruaci se nikdy nestane každodenní neboli stereotypní záležitostí. Další důvod, proč si ho užít, nemyslíte?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Většina žen odmítá sex v době menstruaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Knihy mlčí

Existuje spousta otázek ohledně sexu při „červených dnech", a tak hledejme v odborné literatuře odpověď zda souložit, či nesouložit při menstruaci? Lepší sex, Manželství a sexualita, Základní kniha manželského sexu, Na co se ženy bojí zeptat, to jsou některé knihy vydané v posledních letech. V žádné z nich ale není kapitola, jež by vyjadřovala poznatky odborných lékařů, gynekologů, urologů, sexuologů, zaměřená na téma pohlavních styků při menstruaci.

Co tedy říci závěrem? Historické tabu menstruační nečistoty, i když trošku jinak, tiše pokračuje dál i ve světě moderního vědění.

Pohlavní styk během menstruace ale není nezdravý, nemravný, ani nezákonný, ani vás nikdo za něj nebude odsuzovat. Vyžaduje jen vzájemnou vstřícnost, ohleduplnost a porozumění obou partnerů.

Reklama

Související témata:

Načítám