Hlavní obsah

Sex: Dokážete vyvrcholit jen díky jedné fantazii? Změňte to!

Foto: Profimedia

Jaké fantazie míváte u sexu vy? Pokud je jen jedna, není to podle odborníků dobréFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návyková a stále se opakující představa, bez které je vyvrcholení složitější? Docela vážný problém! V čem vám brání a proč se jí zbavit? Jde o uvíznutí na mrtvém bodě!

Článek

„Masturbace a sexuální představy k sobě patří jako prsty do rukavice, lidé se přenesou do jiných světů a navštíví zakázané krajiny rozkoše,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. Jenže co když všeho moc škodí a najednou se vám jedna představa zahnízdí v hlavě tak, že bez ní sex není sex?

„Při sexu s manželem si vždy představuji herce Channinga Tatuma, který si mě odtáhne z bujarého večírku kamarádky. Manžel pak jakoby zastupuje to, co se děje v mé hlavě,“ krčí rameny čtenářka Lenka, která sama přiznává, že když dojde na milování bez toho, aniž by se předem „naladila na Tatuma“, je pro ni dosažení orgasmu docela problém, což se může prohloubit. V podstatě se jedná o stagnaci a zúžený pohled na sexualitu obecně, i když se to na první pohled jako problém nejeví...

Tak trochu intimní imunita

Totiž, tělo už si na ni navyklo tak, že ji bere jako výhradní spouštěcí mechanismus vzrušení! Častý problém žen? Ano! Tak to aspoň tvrdí známá australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass, která potvrzuje, že při neustálém využívání představ si na ně tělo zvyká a je schopno dosáhnout vzrušení pouze s typy lidí a činnostmi odpovídajícími vaší představě.

V překladu to znamená, že i když se partner bude na hlavu stavět, jeho snaha o jakoukoli stimulaci, inovaci nebo nápad stejně přijde vniveč, protože vy už v hlavě svůj scénář máte. (Může ho to časem přestat bavit.) Taky se sami ochuzujete, odmítáte nové, možná i příjemnější věci. Dá se toho zbavit? Jistě, ale bez práce to nepůjde.

„Aby si tělo zvyklo na nový styl vzrušování, potřebuje nějaký čas,“ upozorňuje zmíněná odbornice a radí podniknout tři kroky.

Foto: Profimedia

Chcete svůj milostný život trochu osvěžit? Řekneme vám jakFoto: Profimedia

1. Rozhodněte se

Musíte si nejdřív zhodnotit, jestli se svými „zajetými“ představami skutečně chcete něco udělat. „Některé ženy se svých fantazií nechtějí vzdát, protože jim přinášejí pocity rozkoše. Navíc je tato rozkoš návyková, a tak ji chce málokdo odstranit,“ popisuje Vivienne Cass s tím, že jelikož oblíbené představy navozují silnější slastné pocity rozkoše, je těžké pomýšlet na jejich změnu.

V takových případech je dobré zaměřit se na negativní aspekty fantazírování. „Má představa mi brání v rozšiřování intimních zážitků.“ Pak už to chce jen trpělivost a čas (a to minimálně šest týdnů, po které stupeň dosavadního vzrušení poklesne).

„Pokud se svých představ i tak nebudete chtít vzdát, máte dvě možnosti. Buď se smiřte s tím, co je, nebo svoji situaci či partnera můžete změnit tak, aby se blížila vaší představě,“ navrhuje odbornice ve své knize Opojný orgasmus.

2. Nahraďte staré novým

Říkáte si, že svou „problematickou“ představu změnit chcete? Pak svoji standardní fantazii nahraďte nějakou jinou. Ovšem pozor. „Snažte se využívat víc než jednu představu, to je hodně důležité. Zapojte do ní směs příběhů, lidí a sexuálních činností,“ dál radí psycholožka a sexuoložka s tím, že je nutné vyhnout se prvkům z první představy – úplně. Na nově objevených „scénářích“ najděte dvě pozitivní věci. „Vzruším se také. Je to stejně příjemné. Mohu mít orgasmus kdykoli, ne jen při představě Tatuma.“

Foto: Profimedia

Vícero erotických představ snižuje stereotyp v posteliFoto: Profimedia

3. Přejděte k praxi

Buď okamžitě přestaňte používat staré návyky a přejděte na nové (myslete na to, že tělo potřebuje onen čas), masturbujte za doprovodu nových představ aspoň dvakrát týdně po dobu šesti týdnů a o svých zaváděných novinkách přemýšlejte s nadhledem a pozitivně, nebo…

Nejdřív masturbujte se svou starou představou (asi tak jednu minutu), pak přejděte na novou (tři minuty). Podle potřeby opakujte. Podle Vivienne Cass masturbaci vždy musíte zakončit s použitím nové představy. Toto praktikujte po dobu osmi týdnů. Pokud ani po této době nezaznamenáte pozitivní zpětnou vazbu, vyhledejte odborníka. V tom lepším případě si rozšíříte milostný repertoár nebo konečně (zase) prožijete orgasmus. Nemáte co ztratit…

A jak si se svými erotickými představami hrajete vy?

Reklama

Načítám