Hlavní obsah

Sex: „Na koníčka" vás nikdo nedostane? Naučíme vás milovat tuhle polohu!

Foto: Profimedia

Některé ženy polohu „na koníčka" milují, jiné ale nevědí, co si s ní počít. Jak to máte vy?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena nahoře. Ten pocit, kdy si dosyta vychutnáváte moc i svobodu, je přímo božský! Snad ani není možné, aby se tohle někomu nelíbilo… Nebo ano? Co stojí za tím, když se zříkáte této rozkoše?

Článek

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že každá žena, která zná svou hodnotu, si polohu „tam nahoře“ prostě musí vychutnat, byť jen kvůli emocím, které navozuje její název. „Žena nahoře rovná se žena má moc. Určuje si pravidla a veškerá aktivita je na ní,“ rozplývá se sexuální guru v sukni ve své knize Žhavý sex.

Všechno to zní krásně, ale co když existují případy, kdy takzvaný koníček a jeho obdoby v samotných aktérkách vyvolávají spíš rozčarování?

„Možná jsem divná“

„V sexu nejsem žádný nováček, ale nějak nevím, jak se chovat, když se vyhoupnu nahoru. Párkrát jsem to zkusila a cítila jsem se trapně,“ popisuje čtyřiadvacetiletá Linda s tím, že situace, kdy je partner „pod ní“, asi nejsou pro ni.

„Mám strach, že moje nezkušenost v tomto směru bude v budoucnu na obtíž. A hlavně nevím, proč mám z koníčkovských pozic tak blbý pocit. Je to vůbec normální?“ ptá se.

Foto: Profimedia

Výhodou je, že si můžete určovat tempo. Muž je v tuto chvíli téměř bezmocný. Ale líbí se mu to!Foto: Profimedia

Příčiny nejistoty

Americká sexuoložka a známá televizní osobnost Emily Morse přiznává, že se již setkala se ženami, které jsou v jezdeckých polohách nejisté a které se cítí nepřirozeně. A tohle jsou důvody!

„Dělají si starosti s tím, jak u toho vypadají, nebo prostě nevědí, co dělat, když se dostanou do sedla,“ otevřeně přiznává odbornice na svém soukromém blogu. Její rada všem nešťastnicím v podobné situaci? Dostaňte muže pod sebe a o víc se nestarejte!

Polepšovna špatných milenců

Jakmile se partner stane „podřízeným“, dojde k omezení některých jeho nešvarů. „Už žádný sex alias sbíječka nebo králíček na baterky. Svým tempem mu to zatrhnete," dál uvažuje Emily Morse a vyjmenovává vylepšení.

Prohnutí v zádech, kroužky opisované boky… Dovoleno je vše, co baví. I rekvizity v podobě pout, díky kterým se muž stane bezmocný. Že se k tomuhle nikdy neodhodláte?

Zkuste osvětlení ztlumit na minimum. Šero a dokonce i vhodné oblečení (korzet či košilka), které zakryje případné tělesné nedostatky, ve vás probudí šelmu raz dva. Jako kdyby to bylo potřeba...

„Jedná-li se o věc malého sebevědomí, tedy obav ze vzhledu, dovolte mi, abych věc uvedla na pravou míru. Muž ležící pod ženou je jí fascinován. On je prostě rád, když v téhle pozici může mít sex, takže nějaké špíčky jsou mu absolutně jedno. Jediné, co vidí, je sexy nahá žena, která mu plní sny,“ dodává Emily Morse, která má i malý manuál pro velmi ostýchavé.

Foto: Profimedia

Když nechcete, aby si vás moc prohlížel, můžete se k němu vždy předklonitFoto: Profimedia

5 rad do začátku

  • Není to věda. Nejlepší způsob, jak tomu všemu přijít na chuť, je vylézt nahoru a zkoušet různé úhly a pozice. Nahoru a dolů, tření klitorisu o partnerovo tělo, kruhový pohyb…
  • Když je nejhůř, vždy se ňadra dají přitisknout na hrudník muže, čímž se mu zhorší výhled. Jestli vám to pomůže…
  • Stabilita se dá získat přidržováním se o milence nebo opěradlo židle, pohovky, postele… Nikomu se nic nestane. A sebevědomí si můžete zvednout tím, že se prohnete v zádech a necháte partnera, aby dokonale viděl na rozkrok. „Věřte mi, jeho penis tohle gesto ocení,“ říká sexuoložka.
  • Důvěřujte si. Nemusíte být pornohvězda, ale stejně milenci zaručíte úžasné chvíle. On totiž miluje čas, kdy ho tímto způsobem ovládáte.
  • Berte to jako řešení při bolesti. Když je vlastní děložní hrdlo citlivé, jezdecké polohy pomáhají. Milenec se nedostane hlouběji, než jak mu jeho nadřízená milenka dovolí. Není to o důvod víc, proč to s nimi zkusit znovu?

A jak to tam nahoře umíte roztočit vy?

Reklama

Načítám