Hlavní obsah

Sex na pracovišti. Risknete to?

Foto: shutterstock.com

Nástrahy na vás číhají i v práciFoto: shutterstock.com

Reklama

Řídíte se heslem: „Co je v domě, není pro mě?" Děláte dobře. Ale na druhou stranu přicházíte o vzrušující zážitek. V práci přece trávíte podstatnou část života a takový malý úlet vás může povzbudit. Anebo naprosto zničit.

Článek

O čem se mluví

Oproti jiným zemím jsme v pohledu na sexuální hrátky s kolegy, nadřízenými či podřízenými, velmi liberální. Například v Americe byste za to, že jste se vyspala s kolegou v pracovní době, dostala bez milosti padáka. Psychologové tvrdí, že takový sexuální zážitek na pracovišti je nebezpečný. Rozloží vaše soukromí a následně i pracovní kolektiv. Přesto podle průzkumů každý druhý Čech v produktivním věku si sex v práci neodpustil.

Proč zrovna na stole?

Nejčastěji se pouštíme na tenký led při nejrůznějších firemních večírcích. Posilněné nebo uvolněné podléháme kolegovi, kterého jsme si dva roky ani nevšimly. Je krásné a snad i trochu romantické, když si vás odvede vedle do kanceláře, aby z vás doslova serval nažehlenou halenku a položil na šéfův stůl. Ale co uděláte druhý den v práci? Budete dělat, že toho pána z druhého patra neznáte nebo mu řeknete, miláčku, kdy si to zopakujeme?

Záleží na mnoha okolnostech. Za prvé: jestli jste zadaní, asi se budete snažit rychle na vše zapomenout. Za druhé: jestliže je tím, koho jste včera tak vášnivě líbala, váš šéf, nebudete toužit po tom, aby o tom věděly vaše kolegyně. Za třetí: pokud jste zamilovaná až po uši a pod vlivem alkoholu jste povolila víc, než byste měla, budete se zřejmě stydět. Tím spíš, že si přesně nepamatujete, co jste vlastně dělala. A to je případ Ivety.

Na firemním večírku se sblížila se svým kolegou Hynkem. Jisté sympatie byly oboustranné už předtím a pod vlivem několika skleniček vína padly poslední zábrany. Iveta se s Hynkem vyspala a to přímo na jeho stole. Druhý den z toho měla pořádné výčitky. A Hynek? Ten dělal jakoby nic a Ivety si od té doby přestal všímat. Nejdříc se mu to snažila vysvětlit a trápila se, ale pak usoudila, že bude nejlepší, když z práce odejde. Ale nakonec to byl Hynek, který pracoviště opustil. Ne pro jeden vášnivý večer s kolegyní, ale proto, že dostal lepší nabídku.

Foto: shutterstock.com

Na porady se šéfem se dokonce budete těšitFoto: shutterstock.com

Když se zblázní hormony

Ale ono vůbec nemusí jít o firemní večírek, který je příčinou toho, že jste se právě zamilovala do svého kolegy či šéfa. V práci můžete najít partnera třeba na celý život. Otázkou je, jestli to všechno ustojíte. Když už se podaří, že se navzájem najdete a tím místem je právě vaše zaměstnání, zřejmě to nebudete mít úplně lehké. Rozhodně se vyhněte smyslným pohledům, společnému trávení času v kuchyňce nebo mačkání se na sebe ve výtahu. Pokud chcete ve firmě zůstat, alespoň nějakou dobu eliminujte projevy intimnosti na minimum, nebo tam nevydržíte.

Proč ano a proč ne?

Vztah na pracovišti ale může mít i svá plus. Nesnášela jste ranní vstávání. Teď, když víte, že ho brzy uvidíte, z postele přímo vyletíte. Vašim sexuálním objektem se stal váš nadřízený. Jinak nudné porady jsou teď něco jako milostná předehra. A obědy? Ty klidně vynecháte, jen abyste mu byla nablízku. Tudíž ušetříte nejen stravenky, ale podpoříte i svou postavu. Zkrátka, i když je tu stále zdvižený prst, že práce není pravým místem pro lásku, můžete to přece jen risknout.

A co na to říká odborník přes vztahy? „Jakékoli vztahy na pracovišti nedoporučuji. Ty sexuální vás mohou naprosto zdiskreditovat a ty vztahové zase většinou v druhých vyvolávají touhu nepřát vám to. Ovšem nevylučuji výjimky," říká psycholožka Hana Stibůrková.

Jaký je váš názor na sex či vztah na pracovišti? Zažila jste ho někdy? Váš názor nás zajímá, napište nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám