Hlavní obsah

Sex? Nezájem! Tohle manželství je šťastné i bez milování

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled vypadají Jeremiah a Meagan Douberlyovi (oba 25) jako normální mladý pár. I když on má trochu odvážný účes a čas od času používá make-up. Jenže tihle manželé jsou zvláštní. Vůbec spolu nespí a nechybí jim to. Jsou to asexuálové.

Článek

Jeremiah a Meagan se znají od dětství, konkrétně od čtrnácti let. Láska z dob puberty jim vydržela, navíc přerostla v opravdu silný cit – a tak se vzali. Žijí spolu se svým psím mazlíčkem v Richmondu ve Virginii a jsou prý šťastní. Jen spolu nemají žádný sex.

Necítíme touhu

Svorně totiž tvrdí, že jsou asexuálové. Nepociťují vůči sobě ani komukoli jinému sexuální touhu, nemají žádnou potřebu fyzických intimností. Jejich vztah je romantický a čistě platonický, ale to nic nemění na hloubce a síle lásky, kterou k sobě cítí.

U Jeremiaha je to ale ještě trochu složitější. Tvrdí, že není jen asexuál, ale také agender, tedy člověk, který se neidentifikuje s žádným pohlavím, necítí se být ani mužem, ani ženou. „Opravdu nic nepreferuji. Jsem samozřejmě fyzicky muž, ale jinak se jako muž necítím. Ale ani jako žena,“ vysvětluje Jeremiah.

Foto: Profimedia.cz

O své lásce manželé vůbec nepochybují, i když je jen platonickáFoto: Profimedia.cz

Dvě osobnosti

S tím nejspíš souvisí i práce, které se po večerech Jeremiah věnuje. Přes den pracuje jako zdravotní bratr v nemocnici a v noci se z něj stává JayyRuger – člověk v podivných blýskavých kostýmech a s výrazným make-upem, který tančí a předvádí akrobatické kousky v barech a lokálech.

Foto: Profimedia.cz

V noci je z Jeremiaha někdo úplně jiný, takhle vystupuje v klubech a barechFoto: Profimedia.cz

Meagan přiznává, že právě jeho vystoupení v ní na počátku vztahu vzbuzovala určité pochybnosti. „Samozřejmě jsem se ho ptala, zda není homosexuál nebo transsexuál nebo jestli třeba jen zatím svoji sexuální orientaci nehledá,“ vzpomíná Meagan. Jeremiah ji ale ubezpečil, že nic z toho není možné, že jemu na pohlaví jednoduše nezáleží.

Oba jsou šťastní, že se mají, protože najít protějšek, který s vámi chce sdílet jen emoční lásku, ale nepotřebuje k tomu fyzickou stránku, je velmi těžké.

Foto: Profimedia.cz

Jeremiah s Meagan se hluboce milují, ale sex ani jeden z nich nepotřebujeFoto: Profimedia.cz

Co myslíte, vážně může někdo žít bez sexu?

Reklama

Související témata:

Načítám