Hlavní obsah

Sex: Toužíte po svazování? Tohle byste předtím měli vědět!

Foto: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock.com

Láká vás v sexu něco nového? Zkuste bondáž!Foto: Kiselev Andrey Valerevich, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to smyslné a trochu zvrácené zároveň. Co je to? Svazování za účelem rozkoše! Už dlouho přemýšlíte, že tyhle hrátky zařadíte na váš milostný playlist? Tak to se nejdřív poučte, co všechno to obnáší!

Článek

I když ta největší euforie po uvedení filmu Padesát odstínů šedi a posléze Padesát odstínů svobody je dávno za námi, mnozí se těší na další díl tohoto komerčně úspěšného díla, jehož premiéra je naplánovaná na 9. února 2017. Možná je tak vhodný čas zopakovat si to nejpodstatnější o bondáži – pokud tedy máte v úmyslu zpestřit si postelové hrátky něčím „odlišnějším“.

I pro puritány?

Bondáž (doslova poddanství, nevolnictví, područí, otroctví, synonymum pro sadomasochistické praktiky) můžeme definovat jako omezení pohybu nebo aplikaci jisté míry bolesti, ponížení či pokoření osobnosti způsobem, který někteří lidé pokládají za erotický nebo sexuálně uspokojující. Jedna z jejích forem se nazývá lehká bondáž. Jak může vypadat?

Foto: Sorbis, Shutterstock.com

To, jak a na kterých místech byste měli partnera vázat, má svá pravidlaFoto: Sorbis, Shutterstock.com

Partner či partnerka vám sváže ruce a nohy (nebo obojí), a pak vás líbá, hladí, lechtá, mazlí nebo jinak eroticky stimuluje, případně s vámi v této pozici souloží. (Americký sexuální poradce Paul Joannides dokonce tvrdí, že v New Yorku, Chicagu a některých oblastech Kalifornie nejsou tyto praktiky vůbec pokládány za bondáž v pravém slova smyslu.)

„Lehkou bondáž mají lidé rádi zejména proto, že jim dovoluje zůstat pasivní a nemít na výběr nic jiného než se plně oddat tomu, co s nimi ten druhý provádí,“ doslova popisuje. Nicméně všechno má svá pro a proti.

Výběr materiálu je tak trochu oříšek

Uzly na šálách, šerpách, šátcích či kravatách se někdy mohou pevně zatáhnout a obtížně se pak uvolňují, takže může dojít k poškození zápěstí nebo kotníků. Málokdo taky ví, že pánská hedvábná kravata a kožený opasek sice mají estetickou i symbolickou hodnotu, ale jako bondážovací pomůcky nejsou vhodné.

(Opasky nemají dírky v místech, v nichž by se daly upnout k zápěstí nebo kotníku, proto jsou neúčinné a nepohodlné. A kravata se dá použít coby páska na oči, nicméně kvůli hladkosti hedvábí se uzly hůře utahují a kloužou.) Druhá hrozba spočívá v nezodpovědnosti.

Neviditelnost se nenosí!

Expertka na bondáž, americká antropoložka a chlípnice Betony Vernon vždy důrazně varuje, že pokud odejdete od spoutaného partnera, vystavujete ho nebezpečí. „V nejlepším případě v něm vyvoláte negativní katarzi, ale určitě ne erotickou reakci,“ nechává se slyšet. Zkrátka jste-li dominant, je vaší povinností vyjadřovat submisivovi respekt tím, že mu věnujete nepřetržitou pozornost a zajistíte jeho optimální pohodlí. S tím souvisí i přítomnost předmětů v bezprostřední blízkosti spoutaného.

Foto: Piotr Marcinski, Shutterstock.com

Být tak trochu podřízený a nevědět, co přijde, je sexy, nebo...? :-)Foto: Piotr Marcinski, Shutterstock.com

Předměty musí stranou

Hrát si na dámu v nesnázích si můžete venku i vevnitř, když na to přijde, ale berte v úvahu, že spoutaný může mít tendenci sebou házet. Může tak něco rozbít a zranit se.

Alkohol až „po“

Čtvrtá informace, která patří k nutnostem, je upozornění na „posilnění“. „Zkombinujete-li bondáž s alkoholickými nápoji nebo jakýmikoli jinými látkami, které mění stav vědomí, může vzniknout velmi nebezpečný koktejl. Alkohol totiž nejenže otupuje vnímavost vůči rozkoši a přebíjí rozjařující účinky endorfinového opojení, ale také oklešťuje schopnost úsudku,“ varuje Betony Vernon prostřednictvím své příručky Budoárová bible. A co zakázané zóny?

Některé zóny jsou zakázané!

Přední strana krku (můžete znemožnit dýchání), podpaží, třísla (tlak na hlavní krevní cévy a mízní uzliny si s krevním tlakem taky moc nerozumí), loketní a kolenní ohbí a zápěstí a kotníky v místech, kde se dá nahmatat tep. Tady platí stopka! Vázat se musí buď nad, nebo pod těmito body.

A jak to máte vy, svazujete?

Reklama

Související témata:

Načítám