Hlavní obsah

Sexbomba Gina Lollobrigida slaví 91! Jak dnes vypadá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Může za to snad italské podnebí nebo nějaký tajný lék, ale herečka Gina Lollobrigida je stále vitální, jako kdyby se jí stárnutí netýkalo. Patřila mezi nejkrásnější herečky a muži jí leželi u nohou. Možná právě láska a vášeň jsou tím lékem na dlouhověkost!

Článek

Mona Lisa 20. století. Sex symbol 50. let minulého století. Marilyn Monroe (†36) se říkalo americká Lollobrigida. Nezapomenutelná herečka dnes slaví 91. narozeniny.

O herectví nikdy příliš nestála. Do té doby, než ji na ulici oslovili, zda by si nechtěla ve filmu zahrát, dokonce žádný ani neviděla. Kývla na to spíše proto, že po druhé světové válce byla o práci i peníze nouze, a ona tak mohla finančně podpořit rodinu. Její první film byl „Lucie z Lammermooru“ (1946), který byl natočený podle stejnojmenné opery. Poté natočila ještě drama „Černý orel“ (1946) a „Nápoj lásky“ (1948). A na konci čtyřicátých let si jí všimli v Hollywoodu a o slávu už nebyla nouze.

Z Hollywoodu utekla

Do Ameriky ji pozval filmový magnát, miliardář Howard Hughes (†70). Kromě pracovních nabídek se jí od něj dostalo i nabídky k sňatku. Tu ale odmítla. Ani v Hollywoodu příliš dlouho nevydržela – stýskalo se jí, neuměla pořádně anglicky a cítila se izolovaná. Brzy se tedy rozhodla vrátit. A udělala dobře. Pravá sláva ji čekala až na starém kontinentu. Do výšin ji vynesl film „Fanfán Tulipán“ (1952). Pak následovaly snímky jako „Římanka“, „Chléb, láska a fantazie“ (1953) nebo „Chléb, láska a žárlivost“ (1954), díky kterým se stala nejlépe placenou herečkou Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Jako Esmeralda ve filmu Zvoník u Matky Boží se vryla do paměti nejednomu mužiFoto: Profimedia.cz

Manželský život

Byla krásná a o muže neměla nouzi, ovšem to ještě neznamená štěstí na doživotního partnera. V roce 1949 se stal jejím manželem jugoslávský lékař Milko Skofič. Slavnou herečku požádal o ruku asi po půl hodině známosti během silvestrovského večírku v roce 1948. Skofič se pak stal nejen jejím manželem, sekl s kariérou lékaře a začal své ženě dělat agenta. Manželství ale v roce 1971 skončilo, v tu dobu už spolu nežili. V roce 1969 se dokonce zasnoubila s realitním makléřem Georgem Kaufmanem.

Foto: Profimedia.cz

Když se na jednom silvestrovském večírku Milko s Ginou potkali, byli oba čerstvě po rozchodu a pod vlivem alkoholu se po asi půlhodinové známosti dohodli, že se vezmouFoto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida se do análů jako nejvěrnější manželka určitě nezapíše. Často se hovořilo o jejích nevěrách, některých potvrzených, jiné byly čisté spekulace. Herečka měla zřejmě slabost pro lékaře, v roce 1968 měla aféru s Christiaanem Barnardem (†78), který provedl první transplantaci srdce na světě. Traduje se, že její ložnicí prošli i Frank Sinatra (†82) nebo Jean Paul Belmondo (85). Spekulovalo se dokonce i o jejím poměru s Waldemarem Matuškou (†76)!

Foto: Profimedia.cz

S realitním makléřem Georgem Kaufmanem byla zasnoubená, nakonec ze vztahu sešlo Foto: Profimedia.cz

Boj o peníze

Po rozvodu s Milko Skofičem se už nikdy znovu nevdala. S ním má také jediného syna, Milko Skofiče Jr. (60). I když je to jedináček, vrásek jí zajisté přidělal jako tři rozjívení kluci. Herečka později v rozhovorech přiznala, že syna rozmazlovala, což byla chyba. Na začátku roku 2014 totiž požádal soud, aby jeho matku zbavil svéprávnosti. Dostal strach, aby své nemalé jmění někde „neprošustrovala“, případně neodkázala třeba nějakému svému milenci. Soud dal ale zapravdu bývalé herečce.

Foto: Profimedia.cz

Gina později přiznala, že svého syna velmi rozmazlovala. Ten ji chtěl v dospělosti zbavit kvůli penězům svéprávnostiFoto: Profimedia.cz

Milko Skofič ale měl důvod, proč se o majetek své matky bát. V roce 2006 totiž její tehdejší milenec, Javier Rigau (56) zfalšoval její podpis a v zastoupení s ní uzavřel sňatek. Tím by se stal právoplatným dědicem a získal její majetek, který tehdy přesahoval miliardu korun. Herečka se o tomto manželství dozvěděla až v roce 2013, kdy jej samozřejmě okamžitě nechala zrušit a kromě toho proti svému bývalému milenci a falešnému manželovi podala trestní oznámení.

Foto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida se španělským podnikatelem Javierem Riagu. Pokoušel se ji připravit o majetek skrze falešné manželstvíFoto: Profimedia.cz

Život poté

Gina Lollobridiga není ale pouze talentovaná herečka. Od konce šedesátých let se této profesi věnuje méně a méně a naopak dává vyniknout dalším svým umům, a to je fotografování a psaní. V polovině sedmdesátých let se jí povedla unikátní věc, pro italský magazín Gente udělala rozhovor s Fidelem Castrem (†90). V roce 1973 také vydala knihu fotoreportáží „Italia Mia“. Před objektiv se jí ale postavili třeba i Paul Newman (†83), Audrey Hepburn (†63) nebo Henry Kissinger (95).

Foto: Profimedia.cz

Od konce šedesátých let se herectví věnuje čím dál méně. Zato ji ale baví fotitFoto: Profimedia.cz

Herečka je velkou milovnicí šperků, které celý život sbírala. Před pěti lety tuto sbírku rozprodala a výtěžek, který činil něco kolem sta milionů korun, věnovala na výzkum kmenových buněk. V současné době žije na Sicílii a rozhodně nepatří do starého železa. Letos na jaře se objevila v televizi v italské mutaci pořadu „StarDance, když hvězdy tančí“.

Foto: Profimedia.cz

Musí se nechat, že na svůj věk má vitality až ažFoto: Profimedia.cz

Ačkoliv už víc než dvacet let nehraje, dočkala se letos konečně své hvězdy na chodníku slávy v Hollywoodu. Je překvapivé, že tato herečka, sexbomba své doby, femme fatale, musela na své ocenění za přínos kinematografii čekat tolik let. Na druhou stranu – lepší pozdě, nežli nikdy.

Foto: Profimedia.cz

Letos 1. února se dočkala hvězdy na chodníku slávyFoto: Profimedia.cz

Který film s touto herečkou máte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám