Hlavní obsah

Sháníte levné svatební šaty? Zkuste běžné obchody!

Foto: thinkstock

Také sázíte u svatebních šatů na rčení, že v jednoduchosti je krása?Foto: thinkstock

Reklama

Budete se vdávat, ale rozhodně nelpíte na drahých, klasicky načančaných šatech ze svatebních salonů? Hledáte spíše něco netradičního, ale zároveň za dostupnou cenu? Zkuste naše tipy z běžných obchodů.

Článek

Ve svatebním studiu, v salonu, na svatebním veletrhu či u módní návrhářky. Tady všude si můžete vybrat své vysněné svatební šaty pro velký den D. Ovšem většinou za ně také zaplatíte nemalou částku. A proto ne každá nevěsta sní o dlouhé sněhově bílé róbě s nadýchanými volánky a kilometrovou vlečkou a preferuje spíše menší svatbu v poklidném duchu, kterému se snaží přizpůsobit i šaty.

Právě pro takové ženy jsme se dnes snažili vybrat pár zajímavých a osobitých modelů, které seženete i v běžné konfekci. Pokud máte také odvahu koupit si šaty bez zkoušení, i když přiznáváme, že to může být někdy určitý risk, poohlédněte se v některých zahraničních e-shopech. I tam najdete skvostné kousky, za které nevydáte nehorázné sumy a nebudete v nich vypadat jako každá druhá nevěsta.

A přestože jsme vybírali převážně bílé, smetanové, maximálně decentní růžové odstíny, nemusíte mít obavy, že by byly fádní a nudné. Dokážou totiž v mnoha případech zaujmout svým netradičním střihem, délkou, propracovaným designem nebo jen originálním detailem. Stačí už jen přidat ty správné doplňky a uvidíte, v jak dokonalou nevěstu se můžete proměnit.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 1599 Kč, Debenhams 2200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2100 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Krátké střihy nechají vyniknout krásné nohy

Máte ukázkové nožky? Tak proč se jimi nepochlubit i ve svatební den? Je přece škoda je schovávat! Proto doporučujeme vsadit klidně i na délku těsně nad kolena. Zvláště v létě vám tato varianta přijde určitě vhod. Navíc, když zvolíte lehoučké šifonové či tylové materiály, které jsou velmi příjemné a vypadají božsky, budete se cítit jako éterické víly.

Nutno však podotknout, že takové modely se spíše hodí pro mladší ženy. O trochu starší nevěsty pak mohou vsadit na jednoduchou klasiku v podobě elegantních splývavých šatů, třeba s tříčtvrtečním rukávem či zavinovacím efektem, nebo na stylovou krajku. Je nadčasová, vypadá slavnostně a velice žensky. S tímto materiálem tak nemůžete v žádném věku šlápnout vedle. Hledáte-li pak nějakou aktuální novinku, slušet vám budou rovněž pouzdrové šaty s peplum volánem, který je nyní velkým hitem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 900 Kč, bonprix 749 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Bershka 299 Kč, 699 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 700 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 799 Kč, Reserved 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2150 Kč, Zara 399 KčFoto: archiv firem

Maxi délka má něco do sebe

Musíme uznat, že svatební šaty v maxi délce mají své kouzlo. Vypadají romanticky, krásně zvýrazní siluetu a mnohdy dokážou zakrýt i drobné nedostatky vaší postavy. Zvláště pak modely v antickém stylu, přepásané pod prsy a volně spuštěné až na zem, mnohdy ozdobené ještě zajímavým detailem. Tím mohou být třeba dekorativní špagetová ramínka, velká květinová aplikace na rameni či pod prsy nebo flitrové zdobení.

A výhodou některých námi zvolených levnějších šatů, které si můžete obléci na svatbu, je i fakt, že je využijete klidně i později. Bez případného závoje, rukaviček či svatební kytice budou totiž vypadat spíše jako společenské šaty na ples i luxusní večírek.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 999 Kč, Debenhams 3100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 2399 Kč, Mango 2699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1600 Kč, Debenhams 4650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 4100 Kč, Mango 4299 KčFoto: archiv firem

Originální kousky pro odvážné nevěsty

Pokud jste ten typ nevěsty, která jde do svatby, jak se říká, po hlavě, radíme nevybočovat z tohoto směru ani při výběru svatebního outfitu. Na tyhle modely ovšem budete potřebovat i trochu kuráže a nutnou dávku extravagance. Splňujete až sem dané podmínky? Pak si určitě z našich posledních tipů vyberete. Nachystali jsme pro vás například libůstku v podobě kombinace něžné krajky s třásněmi nebo netradiční vzor krajky natištěný jakoby na průsvitném základu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 3500 Kč, bonprix 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 1000 Kč, Topshop 1200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1200 Kč, Topshop 1900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1200 Kč, Topshop 1900 KčFoto: archiv firem

Tak co, budete se držet klasiky, nebo se proměníte v moderní nevěsty?

Reklama

Související témata:

Načítám