Hlavní obsah

Showbyznys v prosinci: Změna pohlaví, babyboom a PES

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční šílenství bylo letos ještě mnohem větší než obvykle. Umocňoval ho protiepidemický systém, v kterém se v prosinci vyznal opravdu jen málokdo. A pořádný zmatek nastal i v životech celebrit. Kdo prochází změnou pohlaví a koho čekaly hned po rozchodu zásnuby?

Článek

Během posledního měsíce roku 2020 se Česko ocitlo v třetím, čtvrtém i pátém stupni nově zavedeného protiepidemického systému (PES). Prodejny a restaurace se otevřely, následně znovu zavřely, a protože opět vstoupil v platnost zákaz nočního vycházení, dostaly stopku i silvestrovské oslavy.

Důvodů k oslavě mají však některé osobnosti mnoho. Ellen Page sebrala odvahu a svěřila fanouškům dlouho střežené tajemství, Lela Ceterová se zasnoubila se svým ex a Nikol Štíbrová je těhotná. Jaké další zprávy plnily prosincové titulky?

Z Ellen Page je muž! 

O poprask v hollywoodu se postarala herečka Ellen Page (33), která má na kontě takové trháky jako například Juno (2007), X–Men: Poslední Vzdor (2006), X–Men: Budoucí minulost (2014), Počátek (2010) nebo seriálový hit Umbrella Academy (2019–2020). Na své sociální síti vyvěsila 1. prosince prohlášení, že se cítí býti mužem a její jméno je od nynějška Elliot.

„Jsem šťastný, že to píši. Že tu jsem. Že jsem v životě došel až do tohoto momentu,“ vyjádřil se trans umělec a zároveň zmínil strach z útoků, nemístných žertíků, nenávisti a násilí. Svou podporu mu vyjádřilo mnoho známých jmen v čele se zpěvačkou Miley Cyrus (28) a herečkami Julianne Moore (60) a Natalií Portman (39). Hodně štěstí přejeme Elliotovi v nové etapě i my.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2014 světu prozradila, že je lesbička, a letos v prosinci, že se narodila ve špatném těle. Z Ellen Page je Elliot Foto: Profimedia.cz

Doma binec a covid na Antarktidě

Ústředním tématem roku je covid–19, který se před Vánoci objevil poprvé také na Antarktidě. Nákazy tedy nebyla ušetřena ani výzkumná stanice nejizolovanějšího kouta světa.

To počet nemocných v České republice začal začátkem měsíce klesat a díky zmírněným opatřením se mohl radovat každý, komu chybělo posezení v restauraci nebo nakupování dárků v kamenné prodejně. Jenže netrvalo dlouho a index rizika epidemie vzrostl na nejvyšší, pátý stupeň systému PES. Od 27. prosince je zase všechno jinak. Do 10. ledna platí až na výjimky v čase 21:00–4:59 zákaz vycházení. A to včetně silvestra.

Foto: Profimedia.cz

Nákaza se potvrdila už i u 36 lidí na chilské základně na Antarktidě Foto: Profimedia.cz

Jennifer naštvala a perličky prorazily 

„Naše první pandemie,“ stálo na dřevěné vánoční ozdobě Jennifer Aniston (51), s níž se pochlubila na sociálních sítích. Rozhorčení fanoušci označili herečku za necitlivou, nevkusnou a bez špetky respektu. „Jakoby oslavovala narození dítěte,“ kritizovali její fotku diskutující na internetu.

Škoda, že se Jennifer Aniston nedozvěděla o dekoracích z obce Poniklá. Podobné hejty by totiž vůbec nemusela řešit, kdyby světu ukázala raději tradiční perličkovou ozdobu z Česka. Na Semilsku sídlí rodinná firma Rautis, která se věnuje jedinečnému řemeslu foukání skleněných perel a výroby perličkových vánočních ozdob. Poniklá je jediným místem na světě, kde se tato tradice udržela dodnes. Unikátní česká ruční výroba se teď konečně dostala až na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO.

Foto: Ota Bartovský / MAFRA , Profimedia.cz

Výroba perličkových ozdob má v Poniklé tradici od roku 1902Foto: Ota Bartovský / MAFRA , Profimedia.cz

Prosincový baby boom

Radostné zprávy zazněly i z úst českých a slovenských celebrit. Mezi nastávající maminky se jich totiž zařadilo hned několik. Třetí přírůstek do rodiny čeká supermodelka Karolína Kurková (36), která k potěšení fanoušků oznámila novinku prostřednictvím nahé fotky na sociální síti.

Po čtyřicítce otěhotněla zpěvačka Kateřina Mátlová (41) i herečka Zuzana Norisová (41) a na další miminko se těší také partnerka miliardáře Karla Janečka (47) Lilia Khousnoutdinova (32) či oblíbená influencerka Nikol Štíbrová (34). Ta se s partnerem Petrem Leitgebem (34) rovnou i zasnoubila!

Foto: Profimedia.cz

Nikol Štíbrová je maminkou tříletého Mathiase, ze kterého bude brzy starší bráška Foto: Profimedia.cz

Vémolela znovu ve hře 

Zásnubami překvapil i jiný pár z česko–slovenského rybníčku. Karlos „Terminátor“ Vémola (35) požádal svou partnerku Lelu Ceterovou (30) o ruku na narozeninách jejich společné dcerky Lili (1).

Přitom silikonová blondýnka letos v srpnu kvůli nevěře zápasníka MMA opustila. Jenže dovolená v Dubaji, nákupy v pařížské a pugéty růží, jimiž Karlos Lelu obdaroval, přesvědčily krásnou Slovenku o tom, že svého jednání zřejmě opravdu lituje. Tak snad jim to tentokrát vydrží.

Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Šťastná rodinka je opět pohromadě a oba se nechali slyšet, že by se nebránili ani dalšímu dítětiFoto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Načítám