Hlavní obsah

Letem světem listopadem: Smutek Meghan i Trumpův vztek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První adventní neděli sledovali jednání vlády s napětím i ti, kterým politika jindy nic neříká. Koneckonců rozvolnění protiepidemických opatření bylo u nás stejně diskutovaným tématem jako výsledky prezidentských voleb v USA. Co dalšího se stalo v listopadu a jaké neštěstí potkalo exvévodkyni ze Sussexu?

Článek

V uplynulém měsíci bylo zase o čem mluvit. Nevídaný rozruch vzbudila bitva o Bílý dům, kterého se Donald Trump (74) odmítal vzdát, a světem rezonovala také zpráva o nevydařeném těhotenství bývalé vévodkyně Meghan (39). O poprask v Hollywoodu se pak postaral Johnny Depp (57). Soud ho prohlásil za násilníka. Dostane práci i s nelichotivou pověstí, nebo může svou kariéru rovnou pověsit na hřebík?

Pryč z Bílého domu? Nikdy!

Volba nového prezidenta USA se nesmí uspěchat, a tak začala už primárkami v únoru, z kterých vzešel jako vítěz a zároveň protivník Donalda Trumpa demokratický kandidát Joe Biden (78). Přestože byl boj obou politiků o post hlavy státu v listopadovém finále až zázračně vyrovnaný, lidé zřejmě přece jen chtěli změnu. Po sečtení hlasů bylo jasno – vyhrál Joe Biden. Jenže umanutý Donald Trump se s porážkou smířit dodnes nehodlá. Tvrdí, že volby byly zfalšované, na výsledky podává odvolání i žaloby, ale bez relevantních důkazů se mu stále nedaří uspět. Internetoví vtipálci mají žně, podívejte se na jejich nejlepší výtvory.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump výsledkům voleb nevěří. Ačkoliv si je jistý, že byly zfalšovány, pomyslné žezlo hlavy státu i klíč od Bílého domu bude muset svému nástupci Joe Bidenovi předat 20. ledna 2021Foto: Profimedia.cz

Otevřené obchody 

Přestože jednání poraženého prezidenta horečně plnily novinové titulky i v naší vlasti, koncem listopadu se pozornost českých médií obrátila opět k nouzovému stavu. Na nedělním jednání se vláda shodla, že Česká republika přejde ze čtvrtého stupně protiepidemického systému PES na stupeň číslo tři, a to konkrétně ve čtvrtek 3. 12. Otevřou se obchody, restaurace i služby a vánoční šílenství může za přísných podmínek opatrně propuknout. Bude ale nutné dodržovat pravidlo jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních.

Stravovací zařízení mohou mít od čtvrtka otevřeno do 22 hodin, narvané ale rozhodně nebudou. U stolu lze sedět v počtu maximálně čtyř lidí a kapacita podniku může být naplněná nanejvýš z padesáti procent. Zruší se také zákaz nočního vycházení i nedělního prodeje. Postupné rozvolňování však rozdělilo národ na dva tábory, jeden se z uvolňování těší, druhý nadává, že s takovou brzy koronavirus udeří ve třetí vlně. Kam se řadíte vy?

Foto: Profimedia.cz

Na mimořádném zasedání vlády oznámil ministr zdravotnictví Jan Blatný (50), že ve čtvrtek se otevřou dveře obchodů i restaurací. Ovšem za přísných hygienických podmínekFoto: Profimedia.cz

Strasti v královské rodině

Lehké napětí panovalo i v Buckinghamském paláci. V Den válečných veteránů chtěl princ Harry vzdát hold padlým hrdinům a požádal rodinu, aby jeho jménem položila věnec k památníku Cenotaph. Protože se ale spolu s manželkou Meghan vzdali královských povinností, jeho prosba nebyla vyslyšena. Květinami tedy ozdobil pár hroby vojáků v Los Angeles. Na pietním místě se nechali rovnou zvěčnit najatým fotografem a k celé situaci se dál nevyjadřovali.

Zhruba o dva týdny později šokovala Meghan prohlášením, že byla těhotná a v červenci přišla o dítě. O potratu se maminka ročního Archieho rozpovídala právě proto, že je toto téma ve společnosti stále tabu. A přestože ztráta vlastního dítěte znamená pro matku nesnesitelnou bolest, ráda by svým přiznáním dodala sílu ženám, které potkal stejný osud. Za to Meghan tleskáme!

Foto: Profimedia.cz

Harry s Meghan přišli v červenci o nenarozené dítě. Tento rok mohli být dvojnásobnými rodiči, bohužel osud jim štěstí tentokrát nedopřálFoto: Profimedia.cz

Má Johnny Depp s herectvím utrum?

Tleskat se bohužel nedá Johnnymu Deppovi. S bývalkou, se kterou se rozvedl v roce 2017 po dvouletém manželství, je dodnes na ostří nože. Rok po rozvodu otisknul britský bulvární deník The Sun výpověď Amber Heard (34), která se svěřila s tím, že jí herec fyzicky napadal. Johnny Depp zažaloval deník za pomluvu, ale důkazní materiály, jež měla v rukávu Amber Heard svědčily proti němu. Soud prohrál a nyní od něj dávají ruce pryč i filmoví tvůrci. Na jejich prosbu skončil s rolí čaroděje Grindelwalda. V třetím pokračování úspěšné série Fantastická zvířata ho nahradí Dán Mads Mikkelsen (55). Premiéra fantasy snímku je plánována na červenec roku 2022.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp a Amber Heard se do sebe zamilovali během natáčení Rumového deníku (2011). V roce 2015 se vzali, o dva roky později rozvedli. Amber Johnnyho obvinila z domácího násilí a soud se letos přiklonil na její stranuFoto: Profimedia.cz

Načítám