Hlavní obsah

Od Grety Garbo ke Kristen Stewart: Které známé ženy prozradily skutečnou orientaci?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou krásné, jsou chytré a všichni chlapi, kteří by si na ně chtěli dělat zálusk, mají smůlu. Tyto ženy totiž přitahují zase ženy. U mnoha z nich byste to ani nečekali, protože je znáte spíše z rolí, ve kterých lámaly srdce mužům.

Článek

Ještě před několika lety bylo naprosté tabu vyjít na veřejnost s tím, že se člověku líbí osoby stejného pohlaví a nikoliv opačného, jak se předpokládá. Naštěstí v moderním světě není důvod svoji oreintaci tajit. Které ženy si vybraly cestu lesbického soužití?

Greta Garbo

Pro její krásu jí ležel u nohou celý svět – jak ten mužský, tak i ženský. Pánové ale splakali nad výdělkem, herečka švédského původu měla prý blíže k ženám. Že je Greta Garbo (1905–1990) lesbička, se o této ženě vamp říkávalo vždy a její romanopisci to nikdy nezapomenou zmínit – případně alespoň to, že byla bisexuální. Ovšem nic nebylo jisté, dokud se v roce 2005 neobjevily dopisy, které hvězda psala švédské herečce a divadelní režisérce Mimi Pollak (†96). Prý se v nich objevují fráze plné vášní.

Foto: Profimedia.cz

Greta Garbo měla prý vášnivý vztah s Mimi PollakFoto: Profimedia.cz

Sarah Paulson

Americká herečka Sarah Paulson (42) vlastně nikdy explicitně neřekla, že je lesbička, ale jen, že se jí proměnila sexualita. Není ale těžké pochopit, jakým směrem se ubírá. Často se totiž ve společnosti objevuje po boku herečky Holland Taylor (73). Sarah Paulson si o problematice homosexuality dokonce zahrála ve druhé sérii seriálu „American Horror Story“, kde byla jako lesbická novinářka proti své vůli zavřena a léčena v sanatoriu. V šedesátých letech, ve kterých se děj odehrává, byla homosexualita stále brána jako psychická nemoc.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Paulson je nejčastěji vídána s Holland Taylor, kterou můžete znát ze sitcomu „Dva a půl chlapa“Foto: Profimedia.cz

Jillian Michaels

Kdo by neznal trenérku Jillian Michaels (43) a její videa na internetu, podle kterých se prý hubne jedna radost! Ačkoliv se tato fitness hvězda snažila dlouho držet své soukromí pod pokličkou, nakonec se jí to nepodařilo a v roce 2012 vyšlo najevo, že je lesbička. Prý si dlouho myslela, že jiná orientace je něco špatného. Dnes žije s partnerkou Heidi Rhoades (35), se kterou vychovávají dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Slavná cvičitelka Jillian Michaels (vpravo) s partnekou Heidi RhoadesFoto: Profimedia.cz

Jodie Foster

Herečka, kterou si většina z nás pamatuje hlavně jako agentku z „Mlčení jehňátek“, nikdy nemusela příliš veřejně svůj coming out oznamovat. Když vyšla poprvé na veřejnost se svojí tehdejší partnerkou, producentkou Cydney Bernard (64), a dětmi, všichni už dávno tušili – anebo věděli, jak to Jodie Foster (54) má. Pár se rozpadl a herečka si před třemi lety vzala fotografku Alexandru Hedison (48).

Foto: Profimedia.cz

Jodie Foster s manželkou Alexandrou HedisonFoto: Profimedia.cz

Portia de Rossi

Není v Hollywoodu o moc více žen, které by byly krásnější a talentovanější než Portia de Rossi (44). A to dělá z herečky Ellen DeGeneres (59) nejšťastnější ženu na světě. Tyhle dvě spolu totiž od roku 2005 randí a o tři roky později uzavřely registrované partnerství. Pro Portii prý bylo ze začátku velmi těžké přiznat, že je lesbička.

Foto: Profimedia.cz

Portia de Rossi se svojí partnerkou Ellen DeGeneres patří mezi nejznámější páry vůbecFoto: Profimedia.cz

Ellen Page

Veřejný coming out udělala herečka Ellen Page (30) v roce 2014. Vystoupila na konferenci bojující za lidská práva a ve svém proslovu uvedla, že chce všem oznámit, že je lesba a že by to třeba mohlo někomu pomoci najít sebe sama anebo říct svému okolí, jak se věci mají. Chtěla, aby si lidé nemysleli, že být lesbičkou nebo gayem je něco špatného. V současné době chodí s umělkyní Samanthou Thomas (37).

Foto: Profimedia.cz

Ellen Page (vpravo) se svojí přítelkyní Samanthou ThomasFoto: Profimedia.cz

Cynthia Nixon

Tuhle herečku známe především jako Mirandu ze „Sexu ve městě“, kde představuje trochu feministickou a cílevědomou právničku. I ona patří do komunity gayů a lesbiček, ale nebylo tomu tak vždy: Cynthia Nixon (51) byla vdaná a s bývalým manželem má dvě děti. Ty teď vychovává se svojí manželkou Christinou Marinoni (50), se kterou mají ještě syna.

Foto: Profimedia.cz

Cyntiha Nixon (vpravo) s manželkou Christine MarinoniFoto: Profimedia.cz

Kristen Stewart

Od té doby, co Kristen Stewart (27) hrála krásnou Bellu v sérii „Twilight sága“, neunikla všudypřítomným objektivům paparazziů. Nejprve se hovořilo o jejím vztahu s hereckým kolegou Robertem Pattinsonem (31), který se snažila tajit, později ale byla čím dál víc vídána se ženami. Od loňského jara randí s modelkou Victoria’s Secret Stellou Maxwell (27). Ačkoliv nikdy naplno neřekla, že je lesba, nechala se slyšet, že ve vztahu s ženou je opravdu šťastná.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristen Stewart s modelkou Stellou MaxwellFoto: Profimedia.cz

Zajímá vás, jakou sexuální orientaci mají známí umělci, nebo je vám to úplně jedno?

Načítám