Hlavní obsah

Signály, podle kterých na svatbě poznáte, že vztah nevydrží

Foto: Evgenyrychko, Shutterstock.com

Foto: Evgenyrychko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební fotografové mají možnost sledovat skrz hledáček fotoaparátu mimiku zamilovaných a pozorovat, jak se k sobě novomanželé chovají. Dokážou proto dobře odhadnout, který vztah vydrží a který ne. Podle čeho to poznají?

Článek

Tráví s novomanžely spoustu času, a to už během svatebních příprav. Stávají se svědkem nejen láskyplných okamžiků, ale i hádek, pochyb a krizí. Proto dokážou téměř okamžitě odhalit varovné signály, které značí, že si partneři až tak moc nerozumí. Na svatbě o nich jistě taktně mlčí, ale prozradili je redaktorce amerického magazínu Huffingtonpost.

Signál první: Nechuť se fotit 

I ten, kdo nemá focení zrovna v lásce, se o svatebním dnu přemůže. Respektuje, že to patří k věci a kdyby pro nic jiného, pózuje své milé pro radost. Rob Greer, svatební fotograf z Los Angeles, si všiml, že pokud se jeden z partnerů na svatbě fotit odmítal nebo focení znevažoval, skončilo manželství poměrně rychle rozvodem. „Myslím, že ochota vycházet vstříc přáním partnera, je klíčem k dlouhodobému vztahu,“ domnívá se.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Máte ze společného focení nepříjemný pocit? Intuice se vám zřejmě snaží něco naznačitFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Signál druhý: Přátelé odmítli pozvání na svatbu

I když oznámíte termín svatby s dostatečným předstihem, ne každému bude vyhovovat. U velké svatby běžně nedorazí až patnáct procent pozvaných. Jestliže ale odmítne přijít víc než dvacet procent, něco je špatně. „Je to jasný důkaz, že vaši přátelé nebo rodina nevěří, že by vám to mohlo vyjít. A protože mají nadhled, zatímco vy jste slepí láskou, zpravidla mají pravdu,“ tvrdí Brian Delia, fotograf z New Jersey.

Signál třetí: City jsou jen hrané

Vymýšlíte co nejdojemnější pózy a už se těšíte, kolik lajků vaše fotka nasbírá? „Takový člověk naprosto nepočítá s osobitou dynamikou každého vztahu,“ myslí si na základně svých zkušeností Gretchen Wakeman, svatební fotografka ze Scottsdale. Zaměřujete-li se jen na portrét ideální pro sdílení na Instragramu, chybí vztahu přirozené emoce.

Signál čtvrtý: Nemáte jasno v penězích

Pokud se s partnerem předem nedohodnete, kolik jste ochotni za slavnost utratit, může se to později stát jádrem velkého sporu. Je třeba si už v rámci příprav říct, jaký rozpočet je pro vás přiměřený. „Peníze jsou důležitým faktorem nejen při plánování svatby, ale i v celém manželství. A také jsou často příčinou, proč páry selhávají,“ varuje Carlos G. Osorio, fotograf z Miami.

Signál pátý: Nikdy nekončící hádky

Během příprav a celého svatebního dne jste pod takovým tlakem, že není divu, pokud vám ulétne nějaké ostřejší slovíčko či výtka. Někdo ale kritizuje svého partnera téměř bez ustání a ještě si myslí, že je vtipný. „Páry sice s úsměvem říkají, že je to jen nevinné špičkování, ale za každým takovým vtípkem bývá kus ostnu a pravdy,“ prozrazuje Rob Greer z L.A.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Pořád na vás něco vidí, a když se ohradíte, směje se, že nemáte smysl pro humor? Opravdu to chcete snášet celý život?Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Signál šestý: Fyzická přitažlivost, nic víc

„Viděla jsem páry, které celý den nešetřily obdivnými a žhavými pohledy, a přesto jsou ti dva dnes rozvedení,“ říká Sol Tamargo, svatební fotografka z Mexika. Víc než láska je k sobě pojila fyzická přitažlivost a okouzlení krásou. A ta snadno pomine, nebo se okouká.

Signál sedmý: Na party každý sám za sebe

Na svatebním večírku si mohou novomanželé konečně svůj slavný den vychutnat a dovolit trochu se odvázat.  „Pokud se ale baví každý zvlášť a je jim jedno, co dělá ten druhý, ukazuje to na slabou vazbu,“ prozrazuje své zkušenosti Gretchen Wakemane ze Scottsdale. Má-li pár ze svatby jen pár společných fotek, zřejmě jich v manželství už moc udělat nestihne.

Souhlasíte s názory svatebních fotografů?

Reklama

Související témata:

Načítám