Hlavní obsah

Čeká vás svatba? Podle 9 signálů poznáte, že si vás chce vzít

Foto: Shunevych Serhii, Shutterstock.com

Foto: Shunevych Serhii, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žijete spolu už nějaký čas, vlastně by vše mělo směřovat k svatbě či založení rodiny. Ale chce to vůbec váš partner? Podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox existují známky toho, že je muž připraven před vámi pokleknout se zásnubním prstenem.

Článek

Ať už si to přiznáte, nebo ne, většina žen po vdavkách touží. Ale chce si vás váš přítel opravdu vzít? Počítá s vámi jako se ženou svého života a třeba i matkou svých dětí? Tracey Cox tvrdí, že lze poznat, zda je muž připraven se usadit a požádat vás o ruku. Tohle je 9 dobrých znamení.

1. Je ten správný čas

I když už to není tak přísné, pořád je společnost nastavena tak, že jakýmsi živitelem rodiny je muž. A pánové proto přistupují k ženění dost zodpovědně, nechtějí se unáhlit. „Drtivá většina mužů se pro manželství rozhodne ve chvíli, kdy je v jejich životě vše připravené na svatbu a rodinu,“ říká Tracey Cox. Žije už několik let sám, bez podpory rodičů? Daří se mu v práci a je finančně zajištěný? Povýšili ho nebo mu třeba přidali? To všechno jsou známky, že by do toho mohl brzy praštit.

2. Je s vámi delší dobu

Jestli spolu randíte dva měsíce a vy už pomýšlíte na vdávání, nebo o svatbě dokonce i mluvíte, nečekejte, že vás o ruku doopravdy požádá. Pány tohle spíš děsí. Váš zájem si totiž nepřeloží tak, že je bezmezně milujete, ale že se prostě chcete vdávat a mít dítě a vlastně je vám jedno s kým. Jakmile se muž cítí jako prostředek k dosažení určitého životního statusu či jako potenciální „výrobce“ dítěte, nevezme si vás.

3. Věří vám

Vzájemná důvěra ve vztahu je zásadní. Jenže muži nejsou obecně moc svěřovací, opravdu si rozmyslí, komu co řeknou. Takže pokud se s vámi přítel radí třeba o důležitých rozhodnutích a svěří se vám i s věcmi, na které není moc pyšný nebo jsou mu nepříjemné, znamená to, že vám doopravdy důvěřuje. A muži si berou ženy, kterým věří!

4. Život s vámi je pro něj snadný

A v tomto případě má slovo „snadný“ vyloženě pozitivní význam. Jestliže nečelí vašim emočním záchvatům, snadno se mu s vámi hovoří v podstatě o čemkoli, není nucen ustávat hysterické scény, nemusí utíkat před hádkami, žije se mu s vámi pohodově a snadno. A to směřuje k vdavkám.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Baví ho s vámi žít? Svěřuje se vám? Pak čekejte prstenFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

5. Jste sociálně inteligentní

Vztahy s lidmi z jeho okolí nemusejí být vždy jednoduché. Třeba má kamaráda, který to čas od času přežene s alkoholem. Nebo má protivného šéfa, který má hloupé řeči. Nebo maminku, která umí být pěkně nesnesitelná. Jestli ale tyhle ošemetné situace, kdy se s někým takovým z jeho okolí setkáte, zvládáte s grácií, věřte, že si toho všímá. A váží si vás za to a rozhodně chce po svém boku takovou ženu.

6. Má rád vaše blízké

Váš vztah je sice o vás a o něm, ale realita je taková, že i vaši příbuzní ho ovlivňují. Jaký vztah má s vaší maminkou, sestrami či bratry? Má je rád? Super! „A platí to samozřejmě i obráceně. Každý touží po tom, aby ty, které miluje, miloval i jeho protějšek,“ dodává Tracey Cox.

7. Jeho kamarádi to říkají

Všímejte si i toho, co říkají jeho kamarádi a přátelé. Slýcháte věty typu „nikdy jsem ho neviděl tak šťastného“, „je teď vážně moc spokojený“ nebo „s tebou je úplně jiný než s holkami, se kterými chodil před tebou“? Radujte se, značí to, že nejste jen nějaká jeho holka, ale nejspíš žena, kterou si vezme.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Umíte spolupracovat, nebo se nedokážete na ničem shodnout?Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

8. Říká, že budete skvělá máma

Tohle je velmi silný signál, že o vás přemýšlí jako o své manželce a matce svých dětí. „I muži totiž mají biologické hodiny a touha po dítěti je jeden z důvodů, proč se žení,“ říká Tracey Cox. A pro své potomky chtějí pánové samozřejmě to nejlepší, tedy v prvé řadě tu nejskvělejší mámu!

9. Jste super pracovní tým

Všímejte si i toho, jak to vypadá, když spolu něco děláte. Když třeba společně vaříte, skládáte nábytek, malujete obývák. Je to příjemná týmová práce, nebo stres plný hádek, vzájemného obviňování, kdo co dělá dobře či špatně? Ne nadarmo se říká, že kdo dokáže společně smontovat skříň podle stručného návodu, zvládne všechno.

Tak co, vypadá to u vás na brzkou svatbu?

Související témata:

Načítám