Hlavní obsah

Simoně Stašové je 65! Znáte všechny její role?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její jméno zaručuje kvalitní divadelní inscenaci i celovečerní film. Věčně usměvavá herečka s nezaměnitelným hlasem má talent v krvi. A to doslova. Dcera Jiřiny Bohdalové dnes slaví 65. narozeniny, na svůj věk však vůbec nevypadá. Pojďte s námi nahlédnout do života Simony Stašové.

Článek

Vystoupení, ve kterých účinkuje, bývají vyprodaná po několika minutách a zatímco v hledišti nezůstane jediná židle volná, na jevišti může být Simona Stašová klidně úplně sama. Komediální monodrama Shirley Valentine baví diváky totiž už celých dvanáct let.

Herectví v krvi

Jen co se brány divadel znovu otevřou, budou si moci tuto slavnou one woman show vychutnat i ti, kteří doposud neměli šanci spatřit rusovlasou umělkyni na vlastní oči. Jakých dalších rolí se oblíbená herečka nezapomenutelně zhostila?

Foto: Profimedia.cz

S maminkou Jiřinou Bohdalovou (88) má Simona Stašová skvělý vztah Foto: Profimedia.cz

Divadelní prkna

Hraní před živým publikem baví Simonu Stašovou ještě víc než před kamerami. Za ztvárnění Evy Mearové, která se vrací z protialkoholní léčebny v činohře Drobečky z perníku, získala v roce 2008 prestižní Cenu Thálie. Hořkosladká komedie Neila Simona (†91) spojuje tragiku s humorem opravdu neotřelým způsobem. A tento oblíbený americký dramatik je autorem více her, ve kterých Simona Stašová účinkuje: za zhlédnutí stojí i Vězeň na Druhé avenue či Poslední ze žhavých milenců.

Foto: Profimedia.cz

Půvabná herečka zraje jako víno. Snad s každým rokem je krásnějšíFoto: Profimedia.cz

Na filmovém plátně

Spolupráci udržuje také s režisérem Filipem Renčem (54) – v jeho filmech si zahrála už několikrát. A zdá se, že se to vyplácí. Za snímek Sebemilenec (2013) obdržela na mezinárodním festivalu Seoul International Drama Awards v Jižní Koreji i na festivalu nezávislého filmu v San Franciscu hlavní cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Posledním společným počinem Filipa Renče a Simony Stašové je životopisné drama Lída Baarová z roku 2016.

Foto: Profimedia.cz

Matku hlavní hrdinky si Simona Stašová zahrála ve filmu Lída BaarováFoto: Profimedia.cz

Vyjmenovat všechna úspěšná filmová díla, ve kterých dcera Jiřiny Bohdalové excelovala, je téměř nemožné. Byl by však hřích nezmínit kultovní komedii Pelíšky (1999) a také snímky Musíme si pomáhat (2000), Román pro ženy (2004), Muži v naději (2011) či Život je život (2015) nebo populární české seriály Ranč U Zelené sedmy (1998–2005) i Místo nahoře (2004).

Foto: Profimedia.cz

Na účes ve filmu Pelíšky nepotřebovali maskéři pro Simonu Stašovou žádnou paruku. Herečka se totiž odjakživa pyšní krásnými a hustými vlasyFoto: Profimedia.cz

Soukromý život

Své soukromí si Simona Stašová bedlivě střeží, tři vztahy se jí ale utajit nepodařilo. Poprvé se provdala za pohádkového prince z Popelky Pavla Trávníčka (69), jenže žádné „šťastně až navěky“ se nekonalo. Manželství jim vydrželo pět let. Podruhé se před oltářem ocitla s italským profesorem Eusebiem Ciccottim (62), s nímž má syna Marka (34). Třetí osudovou láskou byl hereččin kolega z branže Pavel Skřípal (64) – mají spolu syna Vojtěcha (25). Ani tento vztah ovšem nevydržel, a protože děti odrostly a vylétly z rodinného hnízda, pořídila si Simona Stašová novou lásku z psího útulku. Milovaná fenka Pepča s ní žije od roku 2017.

Foto: Profimedia.cz

Jiřina Bohdalová se svými vnuky Markem (na snímku vlevo) a Vojtěchem (na snímku vpravo)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám