Hlavní obsah
3,0
(9)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Křehké slané tyčky z jemně mletých škvarků, mouky a strouhaného sýru podávejte k pivu, vínu, jen tak nebo i k odpolednímu čaji!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 100 g škvarků
  • 1 hrnek sýra
  • 2 lžíce máku
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Z mouky, z hrnku umletých škvarků a sýru uhněťte těsto a nechte ho trochu ztuhnout.  Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát o síle asi 0,5 cm. 

02.

Nakrájejte na tyčinky, přendejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem a solí a upečte dozlatova.

Reklama

Načítám