Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Křehké slané tyčky z jemně mletých škvarků, mouky a strouhaného sýru podávejte k pivu, vínu, jen tak nebo i k odpolednímu čaji!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g škvarků
  • 1 hrnek sýra
    7
  • 2 lžíce máku
  • 2 lžičky soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mouky, z hrnku umletých škvarků a sýru uhněťte těsto a nechte ho trochu ztuhnout.  Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát o síle asi 0,5 cm. 

02.

Nakrájejte na tyčinky, přendejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem a solí a upečte dozlatova.

Načítám