Hlavní obsah

Coco Chanel: Sex za luxus

Foto: SPI

První salon Coco financoval její milenecFoto: SPI

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už brzy vstoupí do českých kin francouzský esprit slavné módní legendy Coco Chanel. Vyrůstala v sirotčinci, střechu nad hlavou si zajišťovala sexem, milovala peníze a nezávislost. Pozor! Všechna tajemství života návrhářky haute couture prozrazena ve filmu Coco Chanel!

Článek

Po snímku La Môme Piaf, filmovém příběhu největší a nejmilovanější francouzské zpěvačky Edith Piaf, byl převeden na filmové plátno i dramatický život módní návrhářky Coco Chanel. Film se v originále jmenuje Coco avant Chanel, což bychom mohli volně přeložit jako Coco, než se stala Chanel. Jako diváci sice nebudeme svědky jejích velkých kroků ve světě módy, zato se dozvíme, jak si vydělávala na živobytí a kde ji okouzlil pro ni tak charakteristický pánský styl oblečení. Roli ztvárnila jemná a charismatická Audrey Tautou, kterou si patrně pamatujete jako Amelii z Montmartru.

Malá Gabrielle Chanel vyrůstá se svou sestrou v sirotčinci. Aby se na prahu dospělosti uživila, pracuje jako švadlena a večer se mění v estrádní zpěvačku kabaretu. U tamních hostů slaví úspěch s popěvkem Co-Co-Ri-Co. Šlechtic Étienne Balsan má pro ni slabost a Coco to dobře ví. Když přijde o své angažmá, tvrdohlavá Coco sbalí vše, co má, a utíká na Étiennův zámek. Ten sice o milenku bez společenského postavení zpočátku příliš nestojí, časem si však její zvláštní způsoby jednání a uvažování skutečně zamiluje.

Foto: SPI

Svět uchvátila svou téměř pánskou módouFoto: SPI

Coco však nikdy dlouho nevydrží na jednom místě, a tak jednou přijde den, kdy odjede do Paříže. Poslouchá hlas svého srdce - to bije nejen pro jednoho šarmantního Angličana, ale také pro novou módu. V pařížské dílně na klobouky v ulici Rue Cambon, kterou mladé Coco Chanel milenec zařídí, začíná velký život na první pohled křehké návrhářky...

Celkový rám filmu podpírá nejen skutečně zajímavý osud Coco Chanel, ale také skvělá režie, kamera a především kostýmy. Na režisérské křeslo usedla Anne Fontaine, za kamerou stál mladičký Christophe Beaucarne. U filmu o módě byly kostýmy nanejvýš důležité! Tehdejší trendy - tedy přezdobené korzety a složité klobouky - musely kontrastovat s módou Coco Chanel, tedy jednoduchými menšími kloboučky či šaty bez výrazného pasu. Ve filmu se v jednu chvíli objeví i slavný námořnický pruhovaný svetr!

A už od pondělí se můžete těšit na atraktivní soutěž s filmem Coco Chanel. Budeme mít pro vás DVD se slavnými hollywoodskými filmy, VIP lístky na slavnostní premiéru filmu a pro jednu z vás také úžasný červencový víkend s novým peugeotem!

„Můj život, to je příběh - a často drama - osamělé ženy, jejího trápení, její velikosti, nerovného a vzrušujícího boje, který musí vést sama se sebou, proti mužům, proti svádění, slabostem a nebezpečím, jež přicházejí ze všech stran." To o sobě řekla Coco Chanel. Úžasný velkofilm už 25. června v českých kinech!

Foto: SPI

Nenechte si ujít silný příběh křehké ženyFoto: SPI

Coco Chanel Režie: Anne Fontaine Kamera: Christophe Beaucarne Hrají: Audrey Tautou, Alessandro Nivola, Maire Gillain, Benoît Poelvoorde Délka: 110 minut, v původním znění s titulky

Reklama

Související témata:

Načítám