Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku Adély Elbel: Stejné šaty si koupí klidně třikrát a jako vzor uznává jen leoparda

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvu vlasů mění sice jako chameleon, v módě však zůstává věrná hlavně jedné barvě. Jak vypadá šatník známé stand-up komičky Adély Elbel? Na to jsme byli zvědaví v našem dalším dílu seriálu Skvosty ze šatníku.

Článek

Stand-up komičku, moderátorku, spisovatelku i překladatelku Adélu Elbel (40), kterou znáte nejčastěji z show Na stojáka (a také z večerní show rádia ExpresFM), jsme oslovili na jedné akci, kde se zrovna předváděly české kožené kabelky. Adéla s focením souhlasila, a před necelým rokem přestěhovala z Brna do Prahy, pozvala nás k sobě domů na Letnou.

Černá hraje prim

Když otevřete její skříň, nenajdete tam téměř žádnou jinou barvu než černou. Dokonce i ponožky od jedné značky jsou do puntíku stejné. Stand-up komička Adéla Elbel totiž barvám a vzorům příliš neholduje a drží se oblíbených kousků a střihů, které musí být prý hlavně pohodlné. Její styl je sice minimalistický, ale to neznamená, že není zajímavý. Adéla ho dokáže zpestřit výraznými doplňky. Určitě by nadchl každého, kdo vyznává jednoduchost a monochromatický look podtrhující ženskou postavu. Tu si performerka udržuje pravidelným běháním.

Foto: Jakub Jurdič

Tohle je Adély oblíbený pohodlný outfit, který se skládá z černých kalhot značky Zara, mikiny od brněnské designérky Michaely Suré, kožených bot Vagabond a nové metalické kabelky od značky FolbeurFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Černé jednoduché šaty doplní třeba džínovou bundou i leopardím šátkem. To je totiž jediný vzor, který bere stand-up komička na milostFoto: Jakub Jurdič

Oblíbené značky

Nákupům v módních řetězcích Adéla přespříliš nedá. Má však své oblíbené značky, na které nedá dopustit. A když jí nějaký kousek dobře sedí, je schopná si ho koupit klidně znovu nebo rovnou třikrát. Přesně to se jí stalo u nejnovějších šatů, jež přibyly do její garderoby. „Pořídila jsem si krásné dlouhé šaty na vystoupení od brněnské designérky, která si říká Mela, a hned jsem si je objednala ještě v dalších barvách. Takže mám výjimečně v šatníku i něco červeného a zeleného,“ směje se Adéla, která vystupuje či moderuje 4× až 5× do týdne.

Foto: Jakub Jurdič

Zelené šaty jsou od brněnské designérky Mela a Adéla je nosí hlavně na vystoupeníFoto: Jakub Jurdič

Šaty obléká na své komediální show nejčastěji. Podporuje ráda české návrháře a lokální designové značky. K oblíbeným tak patří česká návrhářka Gábina Páralová, městská a udržitelná SegraSegra, brněnská designérka Michaela Surá a Wolfgang Store. „V běžných konfekcích si vyberu oblečení sem tam v Zaře nebo Lindexu, i když tam nakupuji více pro své holky, hlavně tu mladší,“ říká komička, jež se právě po našem focení a rozhovoru chystala na nákup jarního šatníku pro obě dcery.

Kožené doplňky

Na doplňcích Adéla nešetří, raději jich má méně, zato však kvalitní. V botníku najdete převážně jeden typ bot značky Vagabond. Jsou to kotníčkové kožené kozačky na širokém podpatku, jež má nejraději. Kabelky kupodivu nejsou jen černé, ale na věšáku se houpe i temně zelená nebo zlatá z nejnovější kolekce značky Folbeur. Dá se nosit jako crossbody i bez řemínku jako psaníčko do ruky.

Foto: Jakub Jurdič

Kožené kabelky Folbeur vlastní Adéla v několika barváchFoto: Jakub Jurdič

Doba očekávání

S Adélou Elbel jsme si povídali nejen o módě a stylu, ale také o jejím soukromí, večerní práci na rádiu Expres FM a spisovatelské dráze. V pandemii vyšla její kniha nazvaná Doba temna, kde popisuje pocity v dlouhodobém nefunkčním manželství (ze kterého má i dvě dcery) a cestu za hezčím životem. S tou mladší si dokonce nedávno prožila krušné chvíle, neboť ji po prodělání covidu postihl multisystémový zánětlivý syndrom (PIMS) a skončila v nemocnici na ARO.

Foto: Jakub Jurdič

Adéla už vystřídala na vlasech černou i blond, nyní se cítí skvěle v hnědé. Prý pomalu pracuje na mikáduFoto: Jakub Jurdič

„Teď už je na tom dobře a bez trvalých následků. Občas se ještě trochu víc zadýchá, ale už může vše dělat normálně,“ podotýká Adéla s tím, že ošklivé věci má snad už za sebou a teď v jejím životě nastala místo doby temna spíše doba očekávání. Možná je to i tím, že je šťastná s přítelem, který ji požádal nedávno o ruku. „Bylo to na konci naší společné poutní Svatojakubské cesty do Santiaga de Compostela, kterou jsem šla sice po několikáté, ale takovou katarzi na konci jsem si zažila až teď,“ uzavírá s úsměvem Adéla. A o čem tedy bude její další kniha? Prý chystá s přítelem téma partnerských dialogů.

Možná to tak nevypadá, ale černou barvu má v oblibě i herečka Dana Morávková!

Reklama

Načítám