Hlavní obsah

Jarní novinky od českých návrhářů: vládnou výrazné barvy i minimalismus

Foto: Leeda

Foto: Leeda

Reklama

Originální, minimalistické i půvabně ženské. Takové jsou jarní novinky v kolekcích českých designérských značek, které oblékají i naše známé osobnosti. Vyberete si také?

Článek

Jarní trendy už jsme vám představili v několika módních článcích, takže jistě víte, že letos vládnou především výrazné barvy. A proto samozřejmě pronikly i do kolekcí známých českých designérů a návrhářů. Pojďte si prohlédnout jejich novinky pro jaro a léto 2022 – aktuální nabídka je plná elegantních i ležérních šatů a vzdušných sukní, přírodních materiálů i autorských potisků.

Lucie Kutálková

V českém módním světě je už léta známá díky své značce Leeda a často obléká i slavné dámy. Její kolekce oplývají minimalismem i elegancí a letos nabízejí více barev, než je pro návrhářku typické. Užívá nejen hedvábí, bavlnu a len, ale najdete zde i funkční materiál. Mnoho kousků je variabilních a některé modely je možné si zapůjčit.

Foto: Archiv firmy

Šaty s autorským potiskem z funkčního materiálu Thermocool, 1990 Kč. Splývavé variabilní šaty, 3990 Kč. Oba modely LeedaFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Variabilní oboustranné šaty z exkluzivního hedvábí, 18 900 Kč za kus, LeedaFoto: Archiv firmy

Lay Sedláková

Designérka, která pracovala dříve jako návrhářka české značky Pietro Filipi a sbírala zkušenosti i na stáži v Paříži, navrhuje pod značkou Lay nejen proslulé originální trenčkoty, ale třeba i krásné košile. V aktuální jarní kolekci září i barevné kousky v podobě výrazných vypasovaných sak a šatů, které podtrhnou ženskou siluetu.

Foto: Archiv firmy

Projmutá saka z lehké merino vlny, 12 999 Kč za kus, LayFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Lehké barevné šaty se zajímavými rukávy, dají se svázat v pase, 5000 Kč, LayFoto: Archiv firmy

Radka Sirková a Anna Tušková

Tato návrhářská dvojice stojí za značkou Chatty a tématem její aktuální kolekce je slunce, poušť a život nomádů, proto tu najdete různé kaftany, overaly z lehké viskózové tkaniny i oversized džíny z lněného denimu. Barevná škála se pohybuje od bílé off-white přes pastelové tóny růžové a béžové k temnějším odstínům modré a petrolejové.

Foto: Matěj Třešňák

Kaftanové košilové šaty. Midišaty s průstřihy. Info o cenách v obchodě. Oba modely ChattyFoto: Matěj Třešňák

Foto: Matěj Třešňák

Volný overal v petrolejové barvě. Halenka se stojáčkem v kombinaci s oversized džínami. Vše ChattyFoto: Matěj Třešňák

Mimi Lan Nguyen

Návrhářka, která klade velký důraz na udržitelnost, založila v Praze značku La femme MiMi už před 15 lety. Za tu doby vytvořila nespočet zajímavých kolekcí a její šaty, sukně i vypasované kabátky podtrhují ženskost. Mezi novinkami najdete modely v trendy zelené a nezapomíná ani na propracované doplňky, jako jsou pásky a výrazné límečky.

Foto: Archiv firmy

Hedvábná zavinovací sukně ve dvou barvách, 3990 Kč. Dlouhé bavlněné šaty, 3990 Kč. Vše La femme MiMiFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Hedvábná modrá halenka, 4500 Kč, bílá krajková halenka, 2890 Kč. Široké bavlněné kalhoty s lycrou, 3700 Kč. Vše La femme MiMiFoto: Archiv firmy

Jana Mikešová

Sháníte originální a zároveň praktické vesty, lehké svetříky či kabátky, šaty a sukně z přírodního mušelínu, které budou ctít ženskost? Nahlédněte pod ruce návrhářce, která tvoří pod značkou Mik. Začínala luxusními pletenými svetry a postupně se propracovala i k mušelínovým kouskům, které nabízí v různé barevné škále a ve velkém výběru.

Foto: Archiv firmy

Oboustranná vesta z několikavrstvého mušelínu, 4900 Kč, a oboustranný kabát z mušelínu, 9900 Kč. Alpakový kardigan v osmi barvách, 5500 Kč. Vše MikFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Oversized košilové maxišaty v osmi barvách, 4900 Kč. Maxisukně z organického mušelínu, 3400 Kč. Oba modely MikFoto: Archiv firmy

Dáváte přednost levnější módě z běžných kolekcí? Zaměřte se na nejhezčí jarní šaty pro velká prsa i drobnější postavu!

Reklama

Načítám