Hlavní obsah

Sladkokyselé kuře „Marengo“ s ananasem

Hodnocení:
(2)
Foto: valfrutta.cz
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kuře trochu jinak než obvykle? To je „Marengo“ s ananasem. Máte rádi sladkokyselou chuť?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 400 g krájených loupaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • 50 g másla
  • 1/4 ananasu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka cukru
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí řízky očistěte a na oleji opečte dozlatova. Pak řízky osolte a uchovejte je v teple – třeba v mírně nahřáté troubě.

Krok 2: Do pánve s výpekem přidejte máslo a orestujte na něm na proužky nakrájenou cibuli a kostičky ananasu. Když je ananas ze všech stran opečený dozlatova, přidejte nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, špetku cukru a lehce rozmělněná rajčata. Do hotové směsi přidejte zpět kuře a na mírném plameni jej ještě asi 15 minut duste.

Krok 3: Hotové kuře vyjměte, v polovině překrojte a řezem ven hezky naservírujte. Pak jej přelijte omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo bagetka.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.