Hlavní obsah

Slavnostní účesy pro krátké vlasy

Foto: Mona Martinů

I z krátkých vlasů se dá vykouzlit slavnostní účesFoto: Mona Martinů

Reklama

Chystáte se na ples, večírek nebo nějakou slavnostní příležitost a lámete si hlavu, jakým účesem byste doplnila svou vybranou garderóbu? Speciálně pro krátké vlasy je výběr účesu někdy doslova peklo. Proto jsme pro vás připravili malou ochutnávku toho, co se teď nosí a v čem rozhodně vyniknete!

Článek

Krátké vlasy jsou velmi praktické, ale mnohdy se může zdát, že kromě základního střihu z nich nevykouzlíte nic nového. Dokážeme vám, že existuje několik variant a nemusíte se bát ani příčesů. V účesech teď doslova frčí!

Romanticky nadýchaný

V dnešní době se nosí asymetrické účesy. Máte-li vlasy sestříhané do různě dlouhých délek, pomohou vám ozdoby a sponky. „Modelka Eliška má vlasy stříhané v různých protenčených délkách. Většinou je nosí hladké, ne moc do objemu. Vlasy jsem proto vyfoukala do objemu a jednotlivé širší prameny upravila pomocí laku přes prsty,“ popisuje kadeřnice Monika Štětková, letošní vítězka hlavní ceny soutěže L'Oréal Color Trophy. Ke slavnostní příležitosti lze použít sponečky, skřipečky a další ozdoby. Inspirovat se můžete v našem článku Hit sezony: Sponky na vlasy!.

Foto: Mona Martinů

Hezky působí u krátkých účesů různé spony a ozdobyFoto: Mona Martinů

Pramínková fantazie

Když máte hodně krátký účes, můžete si pohrát trochu s ofinou. Kadeřnice použila tmavší přidaný pramínek jako ozdobu, kterou dala účesu šmrnc. Modelka Ingrid má vlasy velmi tvrdé a hodně zesvětlované. Proto byl pramínek variantou, jak rozbít jednolitou barvu. Kadeřnice vlasy umyla, vyfoukala a rozpramínkovala voskem. Pak do účesu zapletla o několik odstínů tmavší pramínek, který působí jako ozdobná spona.

Foto: Mona Martinů

Zajímavě propletený pramínek vlasůFoto: Mona Martinů

Krepaté prameny pro náročné

Zejména pěkně symetrickým obličejům sluší vlasy sčesané dozadu. Tady je jedno, jak dlouhé vlasy vzadu máte, důležitá je trochu delší délka v ofině a na temeni hlavy. Různé struktury vytvořené žehličkou krásně vyniknou zejména v tmavších vlasech, jako má modelka Marcela. Po straně jsou vlasy uchycené sponkami. Ofinu a temeno hlavy kadeřnice rozdělila do pramenů a každý samostatně buď narovnala, nebo zkrepatěla pomocí žehličky. Docílila tak velké plastičnosti účesu.

Foto: Mona Martinů

Symetrickému obličeji sluší vlasy sčesané dozaduFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pomocí žehličky vznikl zajímavý plastický účesFoto: Mona Martinů

Příčesek pro velkou změnu

Některé z vás touží po skutečné a viditelné změně. A právě k tomuhle účelu jsou příčesky různých forem i délek. Jak vidíte, není třeba se držet při zemi. Pokud máte šikovnou kadeřnici, vyčaruje vám na hlavě účes, ve kterém nikdo nebude tušit, že jste krátkovláska. Stejně tak to udělala i kadeřnice naší modelce Tereze. „K účesu jsem si vybrala příčesek ve tvaru culíku. Je to jedna z možností, jak krátké vlasy upravit do společenského účesu,“ popisuje kadeřnice Monika.

Příčesky na vlasy lze pořídit v několika formách. Jednou z variant je zmíněný culík, který se připne na culíček z vlastních vlasů. Další variantou jsou třásně, kdy jsou vlasy v pramíncích nastehované na nit nebo tkaloun. Tyto třásně se prodávají v různých šířkách. Poslední možností jsou jednotlivé pramínky, které se používají třeba i k prodlužování vlasů. Modelka Tereza má vlasy stažené do gumičky, přidělaný příčesek a ostatní pramínky jejích vlasů jsou použity k dozdobení. Černé drobné růžičky účes propojily ve stylu modelčiných šatů.

Foto: Mona Martinů

Jednou z možností je také použití příčeskuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Propletení vlastních vlasů s příčeskem působí přirozeněFoto: Mona Martinů

I s krátkými vlasy můžete být na plese okouzlující. Hlavní je nebát se trochu odvázat!

Reklama

Související témata:

Načítám