Hlavní obsah

Sloučení ZP METAL-ALIANCE s ČPZP

Reklama

Možná jste již zaregistrovali informaci o chystaném sloučení České průmyslové zdravotní pojišťovny a Zdravotní pojišťovny METAL-ALIANCE. Tento krok bude výhodný nejen pro pojištěnce.

Článek

Sloučení, které je reakcí na současnou situaci ve zdravotnictví, přinese větší komfort pojištěncům, lékařům i plátcům zdravotního pojištění, například ve snížení administrativní náročnosti. Pojištěncům zase zůstane jistota kvalitního lékařského ošetření, dostupná kdekoli po celé České republice.

Nabídka preventivních programů v ČPZP se rozšíří

„Sloučením zdravotních pojišťoven vznikne k 1. 10. 2012 společná nabídka preventivních programů, která je založena na produktech ČPZP a vhodně doplněna o vybrané preventivní programy ZP M-A. Pojištěnci ČPZP tedy získají přístup k širší nabídce preventivních programů, pokud tedy své příspěvky za rok 2012 ještě nevyčerpali,“ potvrzuje vedoucí oddělení preventivních programů ČPZP ing. Radim Krčmář.

Nové programy ocení všichni, kteří chtějí zatočit s nadbytečnými kilogramy. Kromě Programu STOB – STOP Obezitě je čeká program plavání zdarma nebo za zvýhodněnou cenu. Dárci kostní dřeně budou moci čerpat příspěvek až do výše 6000 Kč, rozšiřují se možnosti čerpání pro držitele Jánského plakety, Zlatého kříže a dárce kostní dřeně. Další informace k novým preventivním programům budou nejpozději k 1. 10. zveřejněny na webu ČPZP, www.cpzp.cz.

Nový průkaz přijde pojištěncům ZP M-A poštou

Zdravotní pojišťovny ČPZP a ZP M-A budou fungovat od října tohoto roku pod hlavičkou České průmyslové zdravotní pojišťovny. Všichni pojištěnci ZP M-A se stanou automaticky od 1. 10. 2012 klienty ČPZP. Počet klientů tak dosáhne 1,167 milionu, k dispozici jim bude 128 poboček po území celé ČR. Klienti ZP M-A obdrží nový průkaz pojištěnce poštou na adresu evidovanou v informačním systému ZP M-A. Starý průkaz je po doručení nového nutné znehodnotit (například přestřihnutím) nebo odevzdat na pobočce ČPZP.

O svého lékaře nepřijdete

Vzhledem k tomu, že ČPZP přebírá všechny smlouvy s poskytovateli zdravotní péče, je zajištěno případné ošetření i u lékařů, na které jsou pojištěnci ZP M-A zvyklí. Lékaři budou akceptovat staré průkazy pojištěnce ZP M-A do 31. 12. 2012. Nový průkaz pojištěnce bude doručen do konce října, v opačném případě je nutné informovat pojišťovnu na nejbližší pobočce nebo na lince Infocentra 810 800 000.

Nejčastější dotazy a další informace o sloučení jsou umístěny na speciálním webu www.cpzp.cz/fuze, kde se pojištěnci již nyní dozvědí vše potřebné. Web bude postupně doplňován také informacemi pro zdravotnická zařízení a plátce pojistného.

Reklama

Související témata:

Načítám