Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smažené ravioli se šunkou a sýrem podáváme s rajčatovo-česnekovým dipem, ale můžete je namáčet i do jiné vaší oblíbené studené omáčky.

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Dip
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru krystal
  • 2 listy bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g šunky
Na potření, obalení a smažení
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g cornflakes
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 5 lžic slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte 4 vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, rajčata na malé kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, cukr, bobkové listy a nové koření a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Vmíchejte nakrájená rajčata, podlijte trochou vody a 15 minut duste pod pokličkou. Pak vyjměte bobkové listy a nové koření a směs rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte utřený česnek, oregano a dle chuti osolte. Dip dejte do lednice odležet.

03.

Připravte si náplň: mozzarellu a šunku nastrouhejte a promíchejte. Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte. 

04.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrájejte ravioli, které obalte v mouce, rozšlehaném zbylém vejci a jemně rozmixovaných lupínkách promíchaných s mletou červenou paprikou. Ravioli osmažte dozlatova v rozehřátém slunečnicovém oleji. Podávejte s rajčatovým dipem.

Reklama

Načítám