Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smetana, těstoviny a parmazán je sama o sobě zaručená kombinace. Přidejte masové kuličky se sýrem a petrželku a můžete hodovat.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 500 g mletého masa
  • 1 ks červené cibule
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1 lžička škrobu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g ementálu
Článek

Postup

01.

Do mísy vložte mleté maso, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, utřený česnek, strouhanku, solamyl a vejce, osolte, okořeňte pepřem a mletou paprikou, přidejte nastrouhaný sýr a prohněťte. Ze směsi vytvořte kuličky, které dejte na plech a asi na 20 minut pečte v troubě rozehřáté na 180 °C. 

02.

Mezitím si uvařte těstoviny v osolené vodě na skus. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, přidejte smetanu, citronovou šťávu i kůru a muškátový oříšek, osolte a do prohřáté směsi vmíchejte parmazán. Když se rozpustí, omáčku promíchejte s hotovými těstovinami. Podávejte s masovými kuličkami a nasekanou petrželkou.

Načítám