Hlavní obsah

Tři roky od smrti Davida Stypky. Příliš brzy vyhasl i život zpěvačky Barbary nebo stylisty Pokorného

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to tři roky, kdy nadějný muzikant David Stypka vydechl naposledy. Bylo mu pouhých jednačtyřicet. I když před sebou měl slibnou kariéru, osud rozhodl jinak. Předčasný odchod do hvězdného nebe se zkrátka nevyhýbá ani slavným.

Článek

Herci, herečky, muzikanti nebo sportovci – smrt si nevybírá. Zatímco někteří se rozhodli pro odchod z tohoto světa dobrovolně, jiní bojovali do poslední chvíle se zákeřnou nemocí. Nakonec jí bohužel podlehli a nechali za sebou mnoho otevřených ran. Připomeňte si s námi osobnosti, kterým nebylo dopřáno mnoho času. Přesto tu po sobě stihly zanechat něco mimořádného.

David Stypka († 41)

Naděje české hudební scény, frontman kapely Bandjeez a držitel ceny Anděl v kategorii sólový interpret roku 2017 David Stypka podlehl rakovině slinivky břišní. Bojoval sice statečně, ale když jeho oslabenou imunitu napadl covid, nemělo jeho tělo už víc síly. I když jeho nejbližší tušili, že se konec nezadržitelně blíží, Davidova smrt všechny zaskočila. Stalo se tak 10. ledna 2021. Zanechal po sobě zdrcenou manželku a tři děti. Kolegové chtěli jeho rodině pomoci a kromě založení finanční sbírky pořádají koncerty na jeho počest.

Zuzana Dřízhalová († 36)

Hvězda seriálu Rodinná pouta Zuzana Dřízhalová měla to nejlepší před sebou, její kariéra se slibně rozjížděla. S manželem, scénografem Hynkem Dřízhalem, si adoptovali syna Jeníčka, kterému byl v době jejího úmrtí zhruba rok. Rakovina lymfatických uzlin, které čelila několikrát za sebou již od studentských let, ji tak o životní roli – mateřskou, připravila. Zemřela 16. září 2011.

Jan Pokorný († 39)

Jeden z nejvyhledávanějších českých stylistů Jan Pokorný se stal pro tuzemské celebrity nepostradatelným pomocníkem. Jeho služby využívaly zejména ženy – například modelka Simona Krainová nebo herečka Jitka Schneiderová. Jan se stále usmíval a lidé ho milovali nejen pro jeho vkus, ale i věčný optimismus. O to těžší bylo pochopit, proč začátkem prosince 2022 spáchal sebevraždu skokem z okna. S největší pravděpodobností kvůli nešťastné lásce.

Barbara Haščáková († 43)

Zpěvačka, která slavila největší úspěch v 90. letech jako součást hudebního dua Mc Erik & Barbara, zemřela v listopadu loňského roku. Dodnes se ale nad příčinou jejího úmrtí vznáší otazník. Podle prvotních informací vše napovídalo mozkové příhodě, ale posléze její kamarádka prozradila, že Barbara Haščáková bojovala s depresemi, které zaháněla koktejlem alkoholu a léků. Jak tomu onoho osudného 22. listopadu 2023 opravdu bylo, už se asi nikdy nikdo nedozví.

Iveta Bartošová († 48)

I když měla velký hlasový rozsah, líbivou tvář a obrovské pracovní zapálení, disponovala Iveta Bartošová i naivitou a přehnanou důvěřivostí. To se po letech v showbyznyse stalo jejím prokletím a podepsalo se i na její psychice. Útěchu hledala v alkoholu a utišujících lécích, což se jí brzy vymklo z rukou. Štěstí neměla ani na muže… Trápení se rozhodla 29. dubna 2014 vyřešit skokem pod vlak. Zůstal po ní tehdy sedmnáctiletý syn Artur, jehož otcem je hudebník Ladislav Štaidl.

Roman Čechmánek († 52)

Hokejový brankář, trenér, olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Roman Čechmánek po ukončení kariéry v roce 2009 nevěděl, jakým směrem se vydat. Zkoušel podnikat s víny, nemovitostmi nebo založit vlastní pivovar. Ani v jednom se mu nedařilo a několikrát stanul i před soudem. To vše se podepsalo na jeho fyzickém i psychickém stavu. Tělo se tlaku poddalo v listopadu 2023, kdy jej našel jeho syn v bezvládném stavu. Byla nařízna soudní pitva, protože se spekulovalo o sebevraždě. Ta se ale nepotvrdila.

Patricia Burda Janečková († 25)

Jedna z největších nadějí vážné hudby Patricia Burda Janečková odmala toužila stát se slavnou. Našlápnuto měla skvěle. Zpívat začala už ve čtyřech letech, poté studovala zpěv na konzervatoři i na univerzitě, působila na prestižních scénách u nás i v zahraničí.Osud jí ale bohužel nedopřál mnoho času. V roce 2022 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu, nad kterou tehdy vyhrála. Když se ale o rok později onemocnění vrátilo, veškerá snaha o léčbu byla marná. Jednalo se o tak agresivní typ, že mu Patricia 1. října 2023 podlehla. Bylo jí pouhých pětadvacet let!

Načítám