Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Razíte heslo, že čím je příprava jednodušší, tím víc si na moučníku později pochutnáte? Pusťte se i do dnešního pečení! Připraven je švédský koláč bez těsta plný měkkého tvarohu, rozinek a hrušek. Odoláte mu? Těžko!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
Těsto
  • 200 g másla
    7
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
Náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks vejce
    3
  • 4 lžíce mléka
    7
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 1 ks hrušek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo nakrájejte na tenké plátky a polovinou z nich pokryjte dno koláčové formy. V míse promíchejte cukr krupici, mouku a prášek do pečiva a zhruba půlkou směsi připravený máslový základ rovnoměrně posypte.

02.

Teď přichází na řadu tvarohová náplň. Jednoduše promíchejte vejce, tvaroh, vanilkový cukr spolu s mlékem, rozinkami a mandlemi. Tou pak překryjte sypkou základnu koláče. Zbývá ještě očistit hrušku, nakrájet ji na měsíčky a volně rozprostřít po koláči. Kousky klidně do tvarohové náplně mírně vtlačte.

03.

Zbytkem sypké směsi nakonec koláč posypte a vršek ještě pokryjte druhou polovinou máslových plátků. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 45 minut. Dobrou chuť!

Související témata:

Načítám