Hlavní obsah
3,4
(66)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Výhodou tvarohového těsta je, že ho na rozdíl od bramborových nebo kynutých knedlíků můžete připravit předem bez obavy z toho, že se rozteče nebo správně nenabude. Znáte tento recept na těsto ze dvou surovin?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Knedlíky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g pšeničné krupice
  • 250 g čerstvých jahod
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 1 dávka másla
  • 1 hrnek cukru moučka
Článek

Postup

01.

Z tvarohu a krupice vypracujte hladké těsto a nechte minimálně 15 minut odležet, aby se krupice nasákla.

02.

Jahody omyjte, osušte a každou zabalte do kousku těsta. Vhoďte do osolené vroucí vody a vařte ještě asi dvě minuty od momentu, kdy knedlíčky vyplavou na povrch. Podávejte s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem.

Reklama

Související témata:

Načítám