Hlavní obsah

Tvarohová nálož receptů na víkend: pomazánky, bábovky, koláče, dorty i buchty!

Foto: Maslova Valentina, Shutterstock.com

Foto: Maslova Valentina, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvaroh se může zdát jako obyčejná surovina. Ale když se zařadí do sladkých i slaných receptů, stane se z něj superpotravina, která i obyčejnou bábovku promění na kulinářský zázrak. Pojďte se inspirovat tvarohovými recepty a zajisté si minimálně jeden na víkend vyberete.

Článek

Tvaroh není jen chutnou součástí našich jídel, ale i zdravou volbou pro tělo. Jeho výživová hodnota spočívá zejména v bohatém obsahu bílkovin, které jsou základem pro růst a opravu tkání. Navíc má nízký obsah tuku a sacharidů, což ho činí vhodným i pro ty, kteří sledují svou hmotnost. V tvarohu najdete také širokou škálu vitaminů a minerálů, jako je vápník a vitamin B12, které jsou důležité pro zdraví kostí, svalů a nervového systému.

Tvaroh je všestranným pomocníkem jak pro sladké, tak slané pokrmy. V receptech dodává krémovou texturu a bohatou chuť - a to je přece základ dobrých jídel, která chutnají jak malým, tak velkým labužníkům.

Tvarohové pomazánky

Ať už chcete začít den bohatou snídaní nebo si připravit pořádnou svačinu, tvaroh je správná volba. Díky němu pomazánky nepotřebují majonézový základ, a přesto budou plné chutí.

Bábovky

Když je řeč o tvarohu, nemůžeme opomenout královnu moučníků – bábovku. Mnoho z nás nad ní ohrnuje nos, že je příliš suchá a dávivá, ale díky tvarohu taková nebude. Bábovka opět zaujme své zasloužené místo na víkendové tabuli.

Koláče a buchty

Honzovy buchty s tvarohem se objevily po právu v nejedné pohádce a přivedly Janka za štěstím. Nechte se také vést omamnou chutí tvarohových dezertů a šťastný konec oběda ve formě dezertu vás nemine.

Cheesecaky

Cheesecake je pro někoho složitý název, který však v sobě skrývá klasický tvarohový dort. Jejich příprava je často velmi snadná, takže se jí nemusí zaleknout ani úplní začátečníci.

Knedlíky a šišky

Léto se blíží a v obchodech se už objevuje čerstvé ovoce. Tvarohové knedlíky, ať už naplněné jahodami nebo čokoládou, jsou prostě klasika, bez které tvarohové vaření nemůže zůstat.

Tvarůžky

Jak už název napovídá, tvarůžky se vyrábějí z tvarohu. Díky tomu se jedná o velmi dietní sýr, který si můžete dovolit, i když si hlídáte váhu. Hodí se také jak do pomazánek či polévek, tak je využijete i jako hlavní chod.

Načítám