Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dole jemné nadýchané těsto, uprostřed ovoce a nahoře sněhová čepice. Vyzkoušejte neodolatelný koláč.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 2 ks vejce
  • 190 g cukru moučka
  • 150 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, mouku a vypracuje tuhé soudržné těsto. To natlačte na dno máslem vymazané koláčové formy. Základ vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte ho asi 15 minut.

02.

Mezitím nachystejte náplň. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha (čím tužší, tím lepší) a opatrně do nich vmíchejte kousky ovoce a zbytek cukru. Sněhovou čepicí pokryjte koláčovou základnu, snižte v troubě teplotu na 160 stupňů Celsia a koláč nechte asi 20–25 minut dopéct.

Energetická hodnota celkem pro 1 koláč
Energie11 652,5 kJ
Bílkoviny37,8 g
Tuky136,5 g
Sacharidy349,25 g
Sůl1,37 g
SAFA65,16 g
Vláknina12 g
Cukry203,03 g
Související témata:

Načítám