Hlavní obsah

Sníte o sexu s někým jiným než s partnerem? Vztahu to prospívá!

Foto: Profimedia

Máte hříšné myšlenky a váš partner v nich nefiguruje? Nemusíte mít výčitky svědomíFoto: Profimedia

Reklama

Toužíte po něm! Nemůžete na něj přestat myslet. A jen letmá myšlenka na něj ve vás probudí obrovský chtíč. Jenže nejde o vašeho partnera, ale o někoho úplně jiného! Co s tím? Sněte o něm!

Článek

Dělá to prý 98 procent mužů a 80 procent žen. Milují se se svým oficiálním protějškem, ale v duchu si představují někoho jiného. Kamarádčina zatraceně sexy bratra, mladého profesora kytary, co učí jejich ratolest, souseda, co se vedle nich zrovna přistěhoval. Zdá se vám to děsivé? Jako jiná forma nevěry? Omyl! Podle britské sexpertky Tracey Cox je to normální, a především vztahu prospěšné!

Užijte si to!

Usmějte se na chlápka, co sousedům zrovna natírá plot, přineste mu sklenici a řekněte mu, že nemůžete spustit oči z jeho dokonale svalnatého těla. Pohlaďte mu rameno, nechte svoje prsty sklouznout po jeho silných pažích, podívejte se mu do očí a vyšlete nevyslovené pozvání do vaší ložnice. „Je potřeba dodržet jen jediné pravidlo. Tohle všechno udělejte jen v duchu, představujte si to, ale na zahradu, kde ten muž natírá plot, raději nevycházejte,“ radí Tracey Cox.

Cítíte se jako podvodnice? Máte výčitky svědomí? Nemusíte je mít! „Byli byste překvapení, jak efektivní může být sexuální snění v uspokojení chtíče,“ říká Tracey Cox. I proto se k erotickým fantaziím, v nichž figuruje někdo jiný než oficiální partner, v nedávném průzkumu přiznalo tolik mužů a žen. „A co je ještě důležitější, američtí vědci, kteří tento průzkum provedli, tvrdí, že tohle sexy fantazírování nemá negativní vliv na váš vztah či manželství,“ dodává Tracey Cox.

Foto: Profimedia

O sexu s někým jiným, než je oficiální protějšek, fantazíruje prý skoro každýFoto: Profimedia

Je to bezpečné

Podle Tracey Cox je milostné fantazírování a snění o někom jiném ideálním způsobem, jak mohou lidé žijící v dlouhodobém vztahu naplnit touhu po novém a vzrušujícím sexu, aniž by museli partnerovi zlomit srdce, ohrozit fungující vztah či se zklamat v osobě, o které sní (protože ve skutečnosti ten natěrač plotů může být pěkný pitomec a v posteli toho moc předvést neumí).

To, že někoho milujete, žijete s ním roky a máte spolu děti, přece neznamená, že jste imunní vůči jiným atraktivním lidem. Neznamená to, že když jste šťastně vdané či šťastně ženatí, nevidíte, jak sexy je tenisový trenér či trenérka vašeho syna. Koneckonců nějakou tu erotickou fantazii prý denně prožije až 95 procent lidí. Včetně vaší babičky, která vedle vás nezaujatě plete šálu, ale zároveň přemýšlí, jaké by to bylo strhnout košili z Františka, který vedle ní každý čtvrtek sedává na bingu!

Není ale potřeba mít výčitky svědomí. „Tyhle fantazie nejsou nic jiného než rozmarná přání, ale ať už jsou vaše myšlenky jakkoli žhavé, k nevěře a zradě partnera nevedou,“ říká Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Zasnít se a užít si trochu vzrušení není chyba. Naopak, vztahu to prý prospíváFoto: Profimedia

Proč tedy sníme?

Přemýšlíte, proč jsou tedy tyhle fantazie potřeba, když vám to doma funguje, milujete se a ani v ložnici to není žádný propadák? Většinou jde o to, že po určitém čase se ze vztahu vytrácí ta novost, vzrušení z nepoznaného.

Můžete to samozřejmě zmírnit tím, že budete často zkoušet něco nového, ale vašemu partnerovi novost nijak nedodáte. Bude to stále on, ten, kterého už znáte léta.

„Ale znovu opakuji, nic z toho neznamená, že vy či váš partner si zahnete, budete si nevěrní. V podstatě lze říci, že vaše sexuální fantazie pomáhají vašemu domácímu milostnému životu, který je díky tomu stále živý. Podle různých studií snění pomáhá řadě žen k dosažení orgasmu. Erotické představy jsou vlastně jakýmsi vibrátorem pro mysl. Z dobrého sexu dokážou vykouzlit fantastický sex. Tak zapomeňte na pocity viny a užijte si to,“ dodává Tracey Cox.

A co vy? Taky občas sníte o sexu s někým jiným než s partnerem?

Reklama

Načítám