Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Receptů na bezlepkové jídlo není nikdy dost. Už jste zkoušeli sójové řízky? Se šťouchanými bramborami nemají chybu!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 trochu soli
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 300 g brambor
  • 2 lžíce sádla
  • 80 g sójových plátků
    6
  • 1 lžička škrobu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sójové plátky zalijte horkou vodou, do které nasypte grilovací koření. Vše pořádně promíchejte a nechte asi 20 minut odstát. Mezitím si oloupejte brambory a uvařte je.

02.

Sójové plátky vyždímejte, obalte v solamylu a osmažte na oleji dokřupava.

03.

Najemno nakrájenou cibulku zpěňte na sádle dozlatova, přidejte k ní brambory a ty rozšťouchejte.

Pokud vám sója nevadí, ba ji máte dokonce rádi, vyzkoušejte špagety se sójou a cherry rajčátky.

Související témata:

Načítám