Hlavní obsah

Souboj matných rtěnek: Jsou lepší klasické, nebo tekuté?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také pořád hledáte tu pravou matnou rtěnku, která by měla slušnou výdrž, ale zároveň vám nevysušila rty? Podívejte se na naše nové video, ve kterém jsme otestovaly čtveřici matných rtěnek, dvě klasické vysunovací a dvě tekuté. Jaká se pro nás stala vítězkou?

Článek

S podzimem vždy přichází čas na tmavší a hlavně matné rtěnky. Vybraly jsme čtyři značky, ve starorůžové barvě a otestovaly jejich:

  • výdrž -
  • texturu -
  • jak byly na rtech příjemné -
  • nakolik rty vysušovaly -

O rty pečujte

Pokud si chcete užít matné rty, musíte je mít v perfektním stavu. Žádné rozpraskání nebo šupinky, ty by celý dojem zkazily. Pomoci vám k tomu můžou různé peelingy na rty, které je vyhladí, nebo je dostatečně hydratujte předem. Dejte si ale pozor, abyste matnou rtěnku nenanesly na balzám. Sice vám to bude příjemnější, ale sníží se tím výdrž i matný finiš.

Proto se hodí, když rtěnka obsahuje vyživující složky v podobě různých olejů, vosků nebo másel. Díky tomu se rtěnka lépe nanáší a po celém dni nebudete mít rty tolik vysušené. Jak si v tom vedly otestované rtěnky? Na dojmy redaktorky Lucie se podívejte v novém videu!

Matné rtěnky, které jsme otestovaly

Foto: Archiv firmy

Catrice, Demi Matt, odstín 090 Forbidden Mauve, 109 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Alcina, Matt Lip Colour, odstín Tea Rose, 340 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Yves Saint Laurent, Tatouage Couture, odstín 16, 955 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

L’Oréal Paris, Rouge Signature, odstín I Rule, 300 KčFoto: Archiv firmy

Podívejte se na další recenze kosmetiky: Jak si vybrat pleťovou masku?

Reklama

Načítám