Hlavní obsah

Souboj prvních dam: Která vypadala lépe, Trump, nebo Macron?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Setkání prezidentů dvou významných zemí – jakými jsou Spojené státy a Francie – je důležitou politickou událostí. Pokud vám ale politika nic neříká, jsou i další důvody, proč jí věnovat pozornost. Například kvůli prvním dámám. Poznali byste, že Melanii Trump a Brigitte Macron od sebe dělí sedmnáct let?

Článek

Choť amerického prezidenta Melania Trump (47) na svůj věk vypadá báječně. První dáma Francie Brigitte Macron (65), která už je i babičkou, se ale také nemá za co stydět. Když se postaví vedle Melanie, málokdo by asi hádal, že je mezi nimi takový věkový rozdíl.

Skoro jako sestry

Jedinečnou možnost srovnání těchto dvou žen přináší návštěva francouzského prezidentského páru ve Spojených státech, která v těchto dnech probíhá. Na uvítací ceremoniál zvolily obě dámy kostýmek bílé barvy a působily vedle sebe skoro jako sestry. Melania vynikla kloboukem se širokou krempou a Brigitte zase zaujala tím, že se nebála ukázat štíhlé nohy, které by jí mohly závidět i mnohem mladší ročníky.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte (vlevo) i Melania zvolily na uvítací ceremoniál světlé modelyFoto: Profimedia.cz

Vedle nesáhly ani při volbě šatů na slavnostní večeři. Zatímco Brigitte zůstala věrná bílé a oblékla róbu značky Louis Vuitton, Melania se doslova blýskla ve stříbrném modelu z dílny Chanel. Obě navíc nechaly v šatech vyniknout své křivky.

Foto: Profimedia.cz

Na slavnostní večeři zvolila Melania odvážnější šatyFoto: Profimedia.cz

Na programu oficiální návštěvy bylo i zasazení stromu v zahradách Bílého domu jako symbolu přátelství. Tohoto úkolu se samozřejmě ujali muži a ženy jim přitom byly ozdobou. Na trávník sice nezvolily nejvhodnější obuv, ale slušelo jim to. Melania vybrala klasické černé šaty Givenchy, které ozvláštnila sáčkem, a Brigitte žlutý komplet Louis Vuitton, který jí ladil k barvě vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte se nebojí kratších sukní ani barevFoto: Profimedia.cz

Láska se neptá na věk

Ženy spojuje víc než jen titul první dámy. Od svých manželů je dělí i takřka totožný věkový rozdíl. Zatímco Melania je o téměř 24 let mladší než americký prezident Donald Trump (71), v rodině Macronových je starší Brigitte. Od francouzského prezidenta Emannuela Macrona (40) ji dělí 24 let a 8 měsíců.

Zakoukali se do sebe už na střední škole, kde Brigitte vyučovala literaturu a francouzštinu a vedla divadelní kroužek, který Emannuel navštěvoval. Je evidentní, že to této poněkud nesourodé dvojici klape, což se nedá říct o americkém páru. U nich se v poslední době spekuluje o partnerské krizi, za kterou by měly stát četné sexuální eskapády Donalda Trumpa.

Které první dámě to podle vás sluší víc?

Reklama

Načítám