Hlavní obsah

Souboj receptů: Vynikající pečené brambory

Foto: Jakub Jurdič

Kamila vsadila na osvědčenou klasiku, Michal zkusil něco neotřeléhoFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim a pečené brambory patří neodmyslitelně k sobě. Pokud nemáte v plánu jít si je opékat na louku jako kdysi, upečte je aspoň doma v troubě. S čím a jak, vám poradíme i v dnešním souboji.

Článek

V dnešním souboji se utkaly dva jednoduché a přitom na první pohled lahodné recepty. Michal sáhl po originálním pečeném salátu, Kamila vsadila na klasiku v podobě plněné brambory.

Pečený salát z brambor od Michala

Na 4 porce potřebujete: 350 g malých nových brambor, 1 papriku, půl dýně, půl cukety, hrst cherry rajčat, hrubou sůl a 5 lžic olivového oleje

Foto: Jakub Jurdič

Pečený salát překvapil svou jednoduchostí a chuťovou vyváženostíFoto: Jakub Jurdič

Postup: Brambory omyjte a rozložte po zapékací misce. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, půlměsíčky cukety, pokrájenou papriku a celá rajčata. Pokapejte je olejem, posypte solí, vše promíchejte a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia asi na 45 minut. Zeleninu pak nechte vychladnout, ideálně ji vložte poté i do lednice. Salát by se měl jíst studený.

Pečená plněná brambora od Kamily

Potřebujete:2 velké brambory, 100 g termizovaného sýru (Lučina, Duko...), 100 g anglické slaniny vcelku, bylinky podle chuti, sůl, pepř a strouhanou nebo plátkovou goudu

Foto: Jakub Jurdič

Najde se někdo, kdo nemiluje plněné brambory s kupou sýra? Tohle byla sázka na jistotuFoto: Jakub Jurdič

Postup: Za tenhle recept vděčím horoměřické kamarádce Janě. Uvařte velké brambory ve slupce a vydlabejte z nich vnitřek. Ten rozmačkaný smíchejte s lučinou, na kostičky nakrájenou slaninou, směs opepřete a osolte a přimíchejte nasekané bylinky dle chuti. Směsí naplňte vydlabaný vnitřek brambory a dejte na 20 minut zapéct. Pár minut před koncem posypte strouhanou nebo plátkovou goudou. Ideální přílohou je zeleninový salátek!

Děláte pečené brambory jen jako přílohu, nebo si je aspoň jednou za čas dopřejete i jako hlavní chod?

Reklama

Načítám